0 comments

Huawei Mate 10 Lite Review – Pret bun pentru un telefon cu feel premium si 4 camere!

by on 24 ianuarie 2018
 

Dupa cum ne-a invatata piata, fiecare telefon care este varf de gama trebuie sa vina si intr-o varianta Lite. Variantele Lite sunt aproape identice ca design cu cele de top, dar au cateva minusuri evidente, pentru a putea oferi telefonul respectiv la un pret accesibil. Huawei Mate 10 Lite vine la un pret in jurul sumei de 1500LEI, adica la jumatate din cat costa fratele sau mai mare.

Huawei Mate 10 Lite vine echipat cu o stocare de 64GB si 4GB RAM. Ecranul are o rezolutie de 2160×1080 pixeli, cu o diagonala de 5.9 inch si format de 18:9, am putea spune ca se incadreaza in standardele de azi. Ecranul este de tip IPS cu culori foarte bune, dar luminozitatea nu ne impresioneaza, ar trebui sa fie cu cel putin 20% mai mare. Sticla frontala din pacate nu este Gorilla Glass, Huawei optand sa investeasca in alte functii, in timp ce pastreaza pretul accesibil. Pe partea din spate regasim doua camere, una de 16MP si una de 2MP.

Putin ciudat ar spune unii, cum sa faci poze la 2MP in 2018? Ei bine nu puteti face poze cu acea camera, softul utilizand-o doar pentru a face o „mapare” 3D prin care separa fundalul de subiect, astfel fundalul va fi blurat, exact ca in cazul unui aparat foto. Acelasi lucru se intampla si in partea frontala, unde regasim un senzor de 13MP alaturi de unul care are 2MP. Tipic Huawei, telefonul vine echipat cu un procesor propriu, un Kirin 659 octa core cu un GPU Mali G71 MP2. Procesorul este bine optimizat iar bateria de 3340mAh se descurca foarte bine pentru o zi de utilizare.

Sistemul de operare este Andorid 7.1 si nu avem informatii daca acesta va fi actualizat la 8. Ne place constructia telefonului, carcasa este realizata din alumiu finisat foarte bine, care ofera un feel placut cand este tinut in mana. Pe spate sub camere se regaseste si cititorul de amprente. In partea inferioara regasim un jack de 3.5mm pentru casti, o mufa micro USB si difuzorul.

Interesant faptul ca nu au optat pentru o mufa USB Type C, asa cum este standard in acest moment. Noua ne-a placut telefonul si cu siguranta pe viitor vor aparea si mai multe telefoane mid range care sa ofera functii regasite pe modelele high end.