0 comments

Huawei Mate 30 Pro va aduce suport pentru filmare 4K la 60fps, mulțumită procesorului Kirin 990 de la bord – Mobilissimo.ro

by on 19 august 2019
 

Începutul de săptămână ne aduce și vești despre viitorul phablet Huawei Mate 30 Pro, device pe care ar trebui să îl vedem lansat undeva în perioada septembrie-octombrie. Până când ne lămurim cum rămâne cu licența Android acordată chinezilor, descoperim faptul că noul procesor Kirin 990 ce se va afla la interiorul acestui handset va aduce în sfârșit mult-așteptatul suport pentru filmare 4K UHD la 60 cadre pe secundă.

Lipsa acestui suport a fost controversată mai ales ținând cont de accentul pus de către Huawei în zona de cameră foto pe ultimele sale terminale. Nici Kirin 970 și nici Kirin 980 nu au permis utilizatorilor să filmeze 4K la un asemenea frame-rate, dar acum odată cu debutul procesorului Kirin 990 de 7nm lucrurile se vor schimba.

Confirmarea acestui suport a venit săptămâna trecută în cadrul unei întâlniri din Shenzhen la care a participat și presa, publicația Neowin.net fiind prezentă acolo și dezvăluindu-ne acest detaliu astăzi. Apropo de filmarea 4K@60fps, aceasta a ajuns pe smartphone-uri încă din 2017 atunci când sosesc pe iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X.

Ulterior în toamna anului trecut a ajuns și pe telefoanele Android, un pionier din portofoliul Samsung fiind Galaxy S9. Revenind însă la Huawei Mate 30 Pro, zvonurile indică o lansare pe 19 septembrie, dar rămâne de văzut dacă această dată rămâne bătută în cuie. 

Citeste stirea completa