0 comments

Huawei oferă indicii că ar lansa un telefon HarmonyOS în 2021 – Mobilissimo.ro

by on 8 septembrie 2020
 

Relaţia dintre Huawei şi HarmonyOS a fost precum cea dintre Rachel şi Ross în serialul “Friends”. Americanii o numesc “Will they, won’t they?”. Practic Huawei declară mereu că rămâne fidelă lui Android, apoi în câteva zile spunea că sunt şanse să vedem un telefon cu HarmonyOS/ HongMeng. Acum aflăm chiar că am putea vedea un smartphone cu OS-ul in house de la Huawei în 2021.

Vă reamintesc că HarmonyOS a fost prezentat în august 2019, în cadrul Huawei Developer Conference. Se zvoneşte că la conferinţa software cea nouă Huawei, de pe 10 septembrie va apărea HarmonyOS 2.0. Până acum platformă a apărut pe sisteme auto, pe televizoare şi ar exista şi o variantă a sa pentru ceasuri şi chiar servere. E un OS foarte scalabil din câte ni s-a comunicat anul trecut. Se pare că Richard Yu este citat de surse din China, iar publicaţiile scriu că acest CEO a oferit indicii despre un prim telefon cu OS-ul in house Huawei, care va sosi cel târziu anul viitor.

E drept că bănuiam că există un telefon de genul şi îmi amintesc multe speculaţii şi scăpări despre un Mate 30 Pro şi Huawei P40 Pro cu sistem dual boot şi alegerea între Android şi HarmonyOS. Nu s-au mai concretizat până la urmă. În 2021 vom vedea totuşi PC-uri, tablete, purtabile şi produse IoT cu HarmonyOS la bord. Primul smartwatch cu acest sistem de operare ar trebui să apară în această toamnă chiar, un posibil Mate Watch. Suntem tare curioşi să vedem cum a evoluat HarmonyOS într-un an de la debut şi cum stă la securitate, ecosistem, servicii, cerinţe şi resurse consumate.

Citeste stirea completa