0 comments

Huawei pregătește încă un design nou de cameră pentru un potenţial Mate 40; Vedem un brevet – Mobilissimo.ro

by on 26 martie 2020
 

După ce am văzut ieri o propunere inedită de design de la Huawei, cu un ecran circular în jurul camerei de pe Mate 40, azi apare încă un brevet al companiei chineze. Ar fi tot legat de Huawei Mate 40 şi mută camera generoasă lateral. Avem detalii şi schiţe mai jos.

Huawei P40 şi P40 Pro văd lumina zilei mâine, pe 26 martie, iar de ceva vreme am început să ne gândim la viitor, la Huawei Mate 40 Pro şi al său CPU de 5 nm. Am văzut că ar putea un ecran-inel în jurul camerei, iar acum descoperim o cameră cu dimensiuni generoase, dar mutată lateral în spate. A se remarca că schiţele includ şi un breton mult micşorat în zona frontală. Acesta ar putea fi mai degrabă un Mate 40 decât Mate 40 Pro, prin prisma faptului că are ecran plat şi că Mate-urile non Pro au avut bretoane mai mici ultimele 2 generaţii, dacă îmi amintesc eu bine.

Brevet Huawei Mate 4src

Huawei pare să meargă pe aceeaşi idee ca şi Samsung, care a pus camera sa supradotată de pe S20 Ultra tot lateral, tot în stânga. Măsura e riscantă, mai ales pentru Huawei care îşi pune camerele cinematice ultrawide sus şi rişti să îţi intre mâna în cadru când filmezi sau faci poze in landscape. Evident se fac calcule peste calcule pentru a evita asta şi un brevet nu înseamnă că e bătut în cuie designul. Totuşi celor de la Huawei le place mult simetria şi o abordare de gen le strică fengshui-ul.

Compania a aplicat pentru brevet pe 15 iulie 2019 şi el a fost aprobat pe 20 martie 2020. Ulterior a fost inclus în baza de date WIPO (World Intellectual Property Office). A se remarca şi că în schiţa nu avem senzorii clar separaţi, semn că Huawei încă se gândeşte câte şi ce fel de camere să includă pe viitorul Mate. Aş paria pe un salt la zoom 7.5x optic… pe o cameră periscopică.

Citeste stirea completa