0 comments

Huawei rămâne și fără hardware din SUA – Zona IT

by on 21 mai 2019
 

Problemele continuă să se acumuleze pentru Huawei, ca urmare a interdicției primite de către guvernul SUA. După ce compania s-a trezit în imposibilitatea de a mai folosi aplicațiile Google pentru noile sale telefoane Android, acum vine vestea că nu se va putea baza nici pe hardware.

Intel, Micron, Qualcomm, Western Digital și Broadcom se alătură listei de companii care nu mai pot colabora cu Huawei din cauza deciziei luate de administrația Trump, ceea ce ar putea provoca probleme ceva mai mari pentru producătorul de telefoane ca abilitatea de a folosi aplicațiile Google. Sau cel puțin ar fi provocat probleme, dacă Huawei nu ar fi depus destul de mult efort atât pentru a obține o provizie destul de mare de hardware încât să nu fie afectat pe termen scurt de o astfel de interdicție, cât și să se bazeze din ce în ce mai mult pe componente proprii sau pe cele produse în afara SUA pe termen lung.

Trebuie subliniat că deși este unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din lume, Huawei nu produce doar telefoane, având propria serie laptop-uri ce depind de hardware și de software produs în SUA. Momentan nu a fost emis un comunicat oficial de la Microsoft legat de o posibilă interdicție, dar în cazul în care se va întâmpla, atunci acele laptop-uri vor avea nevoie și de un sistem de operare nou.

[The Verge]

Citeste stirea completa