0 comments

Huawei testează un smartphone echipat cu propriul său sistem de operare, Hongmeng – Profit.ro

by on 5 august 2019
 
Huawei testează un smartphone echipat cu propriul său sistem de operare, Hongmeng

Profit.ro

scris astăzi, 10:21

Huawei Technologies testează un smartphone echipat cu sistemul de operare dezvoltat de companie, Hongmeng, care ar putea fi oferit spre vânzare până la sfârșitul acestui an, a anunțat rețeaua de media chineză Global Times, transmite Reuters.

Lansarea smartphone-ului cu sistemul Hongmeng ar marca un pas major pentru Huawei, al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, în condițiile în care sancțiunile americane pun în pericol accesul companiei la sistemul de operare Android al Google, scrie News.ro.

Dispozitivul va costa aproximativ 2.000 de yuani (288 dolari), potrivit unor surse citate duminică Global Times. Acest preț va plasa dispozitivul la nivelul inferior al pieței smartphone-urilor.

Serviciile Facebook, indisponibile din nou pentru mai multe ore CITEȘTE ȘI Serviciile Facebook, indisponibile din nou pentru mai multe ore

Huawei nu a comentat imediat informația, atunci când compania a fost contactată luni de Reuters.

Directorii Huawei au descris anterior Hongmeng drept un sistem de operare proiectat pentru produse conectate la internetul lucrurilor. Luna trecută, compania a anunțat că primele produse importante bazate pe Hongmeng vor fi viitoarea gamă de televizoare inteligente sub brand Honor. Conducerea companiei a minimizat public posibilitatea ca softul să fie folosit la smartphone-uri.

Săptămâna trecută, președintele Huawei, Liang Hua, a afirmat, la un eveniment de prezentare a rezultatelor companiei pentru primul semestru al anului 2019, că Huawei a preferat să folosească sistemul Android al Google pentru dispozitivele mobile și s-a referit la Hongmeng ca parte a strategiei pe termen lung.

Huawei se află în centrul tensiunilor geopolitice dintre Statele Unite și China începând din luna mai, când președintele american Donald Trump a plasat producătorul chinez de dispozitive și echipamente de telecomunicații pe o listă de companii cărora furnizorii americani nu pot să le vândă produse.

Trump a semnalat că sancțiunile vor fi relaxate, dar detaliile sunt puține. Dacă politicile americane vor fi menținute, Huawei ar putea pierde accesul la actualizările regulate ale Android.

Un joc electronic vechi de 30 de ani a fost vândut cu 9.000 dolari CITEȘTE ȘI Un joc electronic vechi de 30 de ani a fost vândut cu 9.000 dolari

Veniturile Huawei au crescut cu 23% în primul semestru, parțial datorită cererii puternice de pe piața chineză pentru telefoanele mobile ale companiei.

În timp ce vânzările de smartphone-uri Huawei din străinătate au scăzut, în China au urcat cu 31% în termeni anuali, potrivit firmei de cercetare a pieței Canalys.

Analiștii atribuie performanțele solide de pe piața internă parțial calității dispozitivelor, care domină de mult timp piața chineză a telefoanelor high-end cu sistemul de operare Android, și parțial patriotismului consumatorilor.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
huawei
hongmeng

Citeste stirea completa