0 comments

Iaşi: Un consilier local USR şi-a anunţat demisia, atât din Consiliu cât şi din Biroul Local al filialei, motivând că vrea să se ocupe de proiectele personale

by on 31 decembrie 2021
 

Consilierul local USR Iaşi Ana Raluca Roşu şi-a anunţat, joi seară, demisia, atât din funcţia de consilier, cât şi din Biroul Local al filialei, motivând că vrea să se ocupe de proiectele personale, care presupun inclusiv o posibilă plecare din Iaşi, potrivit News.ro.

„În urma unor schimbări în viaţa personală, am decis să îmi dau demisia din Consiliul Local Iaşi şi din Biroul Local USR Iaşi. Mulţumesc echipei consilierilor locali USR pentru prietenia şi suportul pe care mi le-au oferit”, a scris consilierul USR Ana Raluca Roşu pe pagina sa de Facebook.

Contactată de News.ro, Ana Raluca Roşu a explicat că demisia sa are legătură cu proiectele personale pe care vrea să le dezvolte în următoarea perioadă şi că nu vrea să ţină ocupat un fotoliu de consilier.

„Din respect faţă de colegii mei, nu vreau să ţin postul ocupat. Este posibilă la un moment dat inclusiv o plecare din Iaşi”, a afirmat Ana Raluca Roşu.

Ea a precizat că va rămâne membru USR.

Filiala ieşeană a USR va stabili la începutul anului viitor numele persoanei care o va înlocui pe Ana Raluca Roşu în Consiliul Local.

USR deţine nouă mandate în Consiliul Local, în timp ce PNL are 11 mandate, PSD cinci, iar PMP două.

Liberalii au majoritate la limită în consiliu, alături de cei doi reprezentanţi PMP şi de Cezar Baciu, consilier ales pe listele USR. Acesta din urmă a fost ales viceprimar cu sprijinul PNL, după care a fost exclus din USR.

Baciu a contestat decizia în Justiţie, iar până la un verdict definitiv al instanţei el rămâne consilier local şi implicit viceprimar al Iaşiului.