0 comments

IFA 2020: Primul telefon cu cameră sub ecran este aici – ZTE Axon 20 5G are dotări super high midrange – Mobilissimo.ro

by on 1 septembrie 2020
 

Aşa cum anticipat, ZTE a prezentat astăzi la IFA 2020 primul telefon cu cameră sub ecran, ZTE Axon 20 5G. Trebuie subliniat din start că acest telefon nu este un flagship, ci face parte din acea categorie specială de terminale super-high-midrange. Avem detalii despre el mai jos.

Camera ascunsă sub ecran este următorul pas după camerele selfie din bretoane, din mecanisme pop up sau mecanisme rotative. Până acum doar Oppo şi-a încercat norocul cu un prototip/concept, dar ZTE ne aduce premieră la nivel comercial. ZTE a folosit o peliculă specială care acoperă straturile ecranului, una mai transparentă şi care permite trecerea luminii fără probleme. Avem o cameră de 32 MP ascunsă în ecranul lui ZTE Axon 20, care vine cu propriul senzor care reglează cantitatea necesară de lumină captată la fiecare captură.

Şi aranjamentul de pixeli a fost schimbat pentru ecran în zona în care se afla camera respectivă. Există şi un nou algoritm de procesare pentru a face fotografiile mai clare.

Cât despre dotările telefonului, iată lista de specificaţii:

  • Display: 6.92 inch, OLED, FHD+, 90 Hz, 10 bit, cititor de amprente integrat
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 765G
  • RAM: 6 GB/ 8 GB
  • Stocare: 128 GB/ 256 GB
  • Baterie: 4200 mAh, încărcare la 30W
  • Camera: Faţă: 32 MP; Spate: 64 MP + 8 MP ultrawide + 2 MP Bokeh + 2 MP Macro

Telefonul rulează Android 10 cu MiFavor 10.5 aplicat peste. ZTE Axon 20 5G va sosi pe negru, alb, mov, portocaliu şi va începe să fie vândut în China de pe 10 septembrie. Preţul de pornire este de 268 de euro pentru varianta cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare. Încă nu e clar dacă va sosi şi internaţional.

Citeste stirea completa