0 comments

iMac Pro Review – Cel mai puternic Mac din toate timpurile!

by on 31 ianuarie 2018
 

Apple sunt renumiti in lumea „creativa” pentru sistemele lor din seria Pro. Printre acestea gasim laptop-uri, desktop-uri dar si sisteme All in One. A trecut ceva vreme de cand nu a mai fost lansat un desktop Mac Pro, Apple alegand sa vina cu o gama noua de laptop-uri MacBook Pro, dar si un AIO deosebit: noul iMac Pro.

In trecut am mai testat iMac si ne batea chiar gandul la un moment dat sa renuntam la statiile noastre de lucru MacPro, cele care inca permit upgrade, in favoarea mult mai compactelor si frumoaselor iMac-uri. Intre timp, noi am renuntat la aceasta idee, si tot intre timp Apple au venit cu o noua gama iMac, care de aceasta data ofera PUTERE din plin! Urmariti clipul de deasupra si veti intelege despre ce vorbim. Testele sunt graitoare!

iMac Pro este un All in One dedicat editarii foto, video si nu numai! Aceasta bestie cu chip angelic poate veni in configuratie cu un procesor Xeon W cu 18 nuclee si 36 threads, plus o placa grafica mai speciala, Radeon Vega Pro 64 cu 16GB vRAM HBM2 in loc de 8GB cum este in mod normal, fara sa mai punem la socoteala ecranul superb cu rezolutie 5K.

Acum totul depinde de banii pe care ii aveti disponibili pentru acest sistem, care este oricum dedicat studiourilor de productie, nu utilizatorilor obisnuiti. Chiar si asa, la aceste specificatii, daca faceti un calcul pe bucati, fara sa mai socotim designul si pretul unui monitor care ofera rezolutie 5K, veti ajunge la concluzia ca merita din plin, acesta fiind o solutie completa, la cheie, cu tot cu sistem de operare, gata de lucru din clipa in care ai scos noul iMac Pro din cutie!

Nu are rost sa discutam despre gaming, dar daca va plictisiti, puteti instala un Windows in dual boot sau pe un Parallel Desktop, iar acesta va functiona la fel de bine ce orice alt sistem si in jocuri. Upgrade-ul hardware este semnificativ fata de un iMac simplu, care vine cu maxim un Core i7 7700K si un Radeon Pro 580, acela fiind evident un sistem mai prietenos, cel putin din punct de vedere al pretului pentru home user.

In varianta standard, iMac Pro vine echipat cu un Xeon W-2140B cu 8 nuclee si 16 fire de executie, alaturi de care avem 32GB RAM, 1TB stocare de tip SSD si o placa video Vega Pro 56 cu 8GB vRAM HBM 2. iMac Pro ofera la capitolul conectica 4 porturi Thunderbolt 3, astfel ca veti mai putea conecta inca doua monitoare 5K si doua unitati de stocare rapide, cum ar fi doua NAS-uri. De asmenenea beneficieaza si de un cititor de carduri SD Ultra High Speed.

In review-ul video gasiti toate rezultatele celor cateva teste pe care le-am facut in aplicatii precum Cinebench R15, dar si in Adobe Premiere CC2018, precum si o descriere detalitata a specificatiilor si capabilitatilor noului iMac Pro.