0 comments

Influența imprimării 3D asupra industriei jocurilor

by on 17 martie 2021
 
Jocurile, PC-urile și consolele fac parte dintr-o industrie care produce miliarde de euro anual în profit.

Din această cauză, și nu numai, mulți producători au adoptat și au implementat noua tehnologie de producție, pentru a scădea costurile și mai mult și pentru a mări profitul, dar nu numai. Orice tip de imprimante 3D profesionale au capacitatea de a oferi un rezultat aproape perfect, iar, în acest fel, se elimină posibilitatea erorii umane, care apare în mod inevitabil.

Industria întregii planete se schimbă și e posibil ca mulți dintre noi să nu mai avem un loc de muncă în doar câțiva ani, deoarece automatizarea are loc în mod exponențial, iar mulți antreprenori și companii mari cunosc potențialul pe care o are printarea 3D în medicină, în domeniul auto, al jocurilor, și așa mai departe.

Unde s-a implementat tehnologia în industria jocurilor?

Deși multe componente sunt create cu ajutorul tehnologiei de printare 3D, industria s-a dezvoltat cel mai mult, cel puțin până în prezent, în jurul accesoriilor și al echipamentelor auxiliare. Sunt antreprenori și companii mai mici care au explodat în ultimii ani în profit, iar acest lucru se datorează doar faptului că și-au adoptat noua tehnologie de producție.

În teorie, o imprimantă 3D poate fi folosită în aproape orice context în orice industrie, doar că ea nu s-a dezvoltat într-atât de mult încât să putem face, de exemplu, circuite electrice foarte complexe. Dar există deja prototipuri funcționabile care creează circuite electric simple, iar această tehnologie de producție nu poate decât să evolueze.

Schițe 3D CAD de tip open-source

Mai mulți programatori, dar și unele companii, au eliberat schițe 3D de tip open-source. Asta înseamnă ca ele pot fi descărcate și modificate în mod gratuit, de către oricine. O schiță 3D conține toate informațiile de care are nevoie o imprimantă 3D să execute comanda și să creeze noul produs. De exemplu, programatorii care au ajutat la crearea platformei Steam, dar și a companiei Valve, au eliberat o schiță 3D a unui controller de consolă, iar antreprenorii – chiar și jucătorii care dispun de o imprimantă 3D – pot crea dispozitivul respectiv. Mai mult decât atât, această practică deschide noi porți, deoarece produsul poate fi personalizat în orice mod posibil.

Avem o sumedenie de site-uri de unde putem prelua o schiță 3D open-source. De aceea majoritatea tipurilor de imprimante 3D nu necesită prea multe cunoștințe în AutoCAD, dar tot trebuie să ai o bază de informații dacă vrei să efectuezi anumite schimbări.