0 comments

Intel învie Skylake pentru a patra oară – Zona IT

by on 22 august 2019
 
intel comet lake

Cred că am pomenit de câteva ori cât de clar și de frumos era modul în care Intel lansa procesoare în vremurile bune. Știai că într-un ciclu primeai o arhitectură nouă și că în cel următor vei avea aceeași arhitectură, dar făcută cu tehnologie mai fină. Acum… of of of of of.

Intel a dezvăluit cele mai noi procesoare din seria a zecea, în vârful listei fiind unul cu 6 nuclee și 12 fire de execuție. Dar dacă vă întrebați de ce acest procesor nu a fost anunțat cu restul seriei, răspunsul poate că este evident din titlu. Noile procesoare fac parte din seria Comet Lake, construită pe 14 nanometri, folosind aceeași componentă grafică pe care o știți de la Skylake.

La fel ca restul procesoarelor din această generație, este gândit pentru sisteme compacte, cu un TDP maxim de 25W. Mai important de atât, are un nume foarte, foarte confuz. Este i7-10710U, ceea ce nu prea îl deosebește mult de procesoarele Ice Lake construite pe 10nm. Are un 0 în plus în coadă. La prima vedere este foarte ușor să le încurci între ele. Ca frecvență, procesorul va avea una de bază de 1.1GHz, ajungând cu toate nucleele la maxim 3.9GHz și 4.7GHz cu unul singur.

Pentru ultrabooks și sisteme din Project Athena, ar trebui să meargă de minune, chiar dacă este o arhitectură veche de 4 ani.

[Hexus]

Citeste stirea completa