0 comments

Întelegere în Coaliție: Certificatul COVID se adoptă prin lege, în sesiune extraordinară – surse

by on 22 decembrie 2021
 

Liderii Coaliției au decis miercuri să introducă în Parlament, proiectul de lege privind certificatul Covid, propus de PSD și să-l voteze într-o sesiune extraordinară între Crăciun și Revelion, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Decizia vine după ce au existat tensiuni în Coaliție pentru că președintele PNL, Florin Cîțu s-a opus ca proiectul certificatului COVID să fie asumat de către Guvern. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a avertizat că este necesară intrarea în vigoare a acestuia din ianuarie pentru a combate un eventual nou val pandemic.


Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit de la ora 14.00 pentru a decide dacă proiectul de lege privind certificatul COVID va fi asumat de guvern sau va urma procedura parlamentară. Ședința coaliței a avut loc la guvern.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că asumarea Guvernului pe proiectul de lege privind certificatul COVID este blocată și nu poate fi făcută atât timp cât există în procedură parlamentară o inițiativă legislativă pe aceiași temă.

„Există o decizie a Curții Constituționale care nu permite Guvernului să-și asume răspunderea atâta timp cât există un proiect de lege îndezbaterea Parlamentului. Cîțu nu dorește să-și retragă proiectul și de aici blocajul pe această temă. Dacă nu vor fi adoptate noi reguli în acest sens, varianta Omicron va face dezastru în ianurie-februarie și toți vom fi responsabili de asta” au explicat sursele citate.

Reamintim că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a cerut ca Guvernul să își asume răspunderea pe proiectul de lege pe care l-a făcut și vorbit chiar despre demisie dacă nu va fi acceptată această variantă, în timp ce liderul PNL, Florin Cîțu, a insistat ca proiectul să treacă prin dezbatere în Parlament.

Știrea se actualizează