0 comments

Interfaţa split screen de pe Samsung Galaxy Z Flip e gata să ajungă şi pe alte telefoane, conform Google – Mobilissimo.ro

by on 14 februarie 2020
 

Unul dintre aspectele remarcate la Samsung Galaxy Z Flip la prezentarea sa oficială de pe 11 februarie a fost faptul că vine cu o interfaţă specială split screen ce ajută mult la multitasking. Împarte ecranul cu aspect 22:9 în două pătrate egale, iar pe o jumătate poţi viziona conţinut şi pe altă poţi scrie un mail. Acum Google confirmă că această abordare va sosi pe alte telefoane în curând.

Samsung numeşte acest tip de interacţiune “Flex Mode” şi ar urma să inspire şi alte companii pe viitor. Samsung a colaborat cu Google pentru realizarea lui Flex Mode, dar nu îl va ţine doar pentru ea. Modul se activează atunci când deschizi telefonul cu ecranul la 90 de grade. În majoritatea cazurilor e vorba despre vizionare de conţinut pe jumătatea de sus şi vizualizarea de controale media pe jumătatea de jos de exemplu. Un alt exemplu e YouTube pe partea de sus și comentarii pe partea de jos.

Poţi avea şi o convorbire video prin Google Duo pe partea de sus cu controale de apelare pe cea de jos. Încă nu e clar ce alţi producători vor oferi suport pentru modul split screen, dar e clar că vom vedea aşa ceva pe pliabile sau telefoane cu aspect foarte alungit. Deja Android 10 şi Windows 10x se adaptaseră la utilizarea pe terminale cu două ecrane sau ecrane pliabile, iar pe viitor vom vedea tot mai multe funcţii de gen.

De fiecare dată când văd aşa ceva mă gândesc la consolele Nintendo DS şi 3DS care făceau aşa ceva cu mai bine de un deceniu în urmă, împărţind gameplayul sau UI-ul pe două ecrane.


⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! 🙂

Citeste stirea completa