0 comments

Întrebarea pe care vicepremierul Grindeanu și-o pune „ca profan”. „Pare că undeva s-a defectat ceva”

by on 11 ianuarie 2022
 

​Vicepremierul Sorin Grindeanu susține că Guvernul caută soluții după creşterile de preţuri la energie și spune că are în continuare semne de întrebare referitoare la majorările bruște în condiţiile în care în anii precedenţi distribuitorii de energie nu se aflau în situaţie de faliment, deşi erau preţuri de câteva ori mai mici faţă de cele din prezent.

„Eu mai am o întrebare, sigur ca profan. (…) Până acum un an şi ceva aveam nişte preţuri decente şi normale la energie şi nu am auzit vreun distribuitor care să intre în faliment. Dintr-o dată, avem nişte preţuri de trei-patru ori, aşa, pare o chestiune, dintr-o dată s-a întâmplat ceva, nu doar în România, în toată Europa. Avem dintr-o dată nişte preţuri incredibil de mari. Dar până acum un an, (…) de ce preţurile au putut fi în într-o anumită zonă? Sunt prea nepriceput în acest domeniu, dar sunt întrebări pe care le am eu, nu vicepremierul Sorin Grindeanu, cetăţeanul român, european, Sorin Grindeanu. Pare că undeva s-a defectat ceva, pare că undeva s-a întâmplat ceva, nu doar la nivel naţional, ci chiar european, iar cetăţeanul european în acest moment sau de câteva luni bune e supus la un efort extraordinar pentru a plăti aceste lucruri care decurgeau absolut normal până în urmă cu un an”, a spus Grindeanu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă Guvernul va pregăti noi măsuri de sprijin pentru consumatorii casnici şi companii începând din luna martie, ministrul Sorin Grideanu a răspuns că aceasta este una dintre variante, însă nu ar vrea să vorbească referitor la acest subiect înaintea celor care sunt responsabili în domeniu.