0 comments

Întrebarea pentru care Băsescu “pune mâna în foc” că ar aduce lumea la referendum. “N-aș risca pe chestiuni de justiție și nici pe celebra întrebare cu fără penali”

by on 19 martie 2019
 

http://www.hotnews.ro/
http://www.hotnews.ro/

După ce Iohannis a anunțat că este „aproape hotărât” să convoace referendum odată cu europarlamentarele, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că, dacă ar fi la Cotroceni, nu ar risca „pe chestiuni de justiție și nici pe celebra întrebare cu fără penali în funcții publice”.

„Construcțiile care nu se bazează pe Constituție și lege sunt destinate să se prăbușeascăDe ce? Pentru că omul, tot asta ne spune Constituția, că își dobândește drepturile imediat după ce și-a executat sentința. Construcțiile care nu se bazează pe Constituție și lege sunt destinate să se prăbușească.”, a comentat Băsescu, la Realitatea TV. „Cum să riști când știi că CCR îți dă în cap cu cărticica asta (Constituția-n.r.)?”, a întrebat el retoric.

Băsescu a spus că, dacă ar fi în locul președintelui, ar reveni la întrebarea referitoare la un parlament cu 300 de aleși, fără a face „greseala de a împinge la modificarea Constituției” cu un legislativ unicameneral.

„Aș rămâne pe cifra de 300. Vreți ca parlamentul Românie să aibă 100 de senatori și 200 de deputați. Asta nu mai implică modificarea Constituției. Un astfel de referendum sunt convins că ar trece. (…) Pun mâna în foc ca s-ar face cvorumul ca referendumul să treacă”, a spus Băsescu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că este „aproape hotărât” să convoace un referendum odată cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai.

„Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a mai spus el.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.2117 vizualizari