0 comments

Iohannis: Am câștigat referendumul împreună cu românii care au demonstrat că-și doresc să se implice activ în apărarea statului de drept.

by on 4 iunie 2019
 

​​Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că, la alegerile europarlamentare și la referendum, românii au transmis un mesaj clar, proeuropean, în ciuda faptului că unii politicieni au încercat să le slăbească încrederea în Uniunea Europeană.

„Am avut alegerile pentru Parlamentul European și referendumul pe tema Justiției, pe care l-am convocat și pe care l-am câștigat împreună cu românii. Concluzia e una foarte simplă: românii au spus ferm că-și dorec un parcurs european pentru România. Românii au transmis un mesaj clar, proeuropean. Au demonstrat că-și doresc să se implice activ în apărarea statului de drept. E clar că spiritul civic a devenit mult mai prezent.

Au respins discursul anti-european”, a spus Iohannis, în discursul susținut la Forumul Internațional al Societății civile.

Șeful statului a adăugat că se așteaptă ca „întreaga societate să se implice astfel încât politicienii să nu ignore rezultatul referendumului”. De asemenea, a precizat el, rezultatul referendumului obligă Guvernul să nu ignore avertismentele liderilor UE.