0 comments

Iohannis, despre amendarea lui Ciolacu: Cât poate să fie de greu şi pentru un pesedist să îşi pună o mască?

by on 28 octombrie 2020
 

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri seară un nou atac la adresa PSD, după ce a fost întrebat despre amendarea lui Marcel Ciolacu, care nu a respectat regulile sanitare într-un restaurant: “Cât poate să fie de greu şi pentru un pesedist să îşi pună o mască şi să respecte regula?”.

Întrebat, în conferința de presă, despre acuzațiile lansate de Marcel Ciolacu la adresa Poliției, Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD, spunând că se vede încă o dată că acest partid nu s-a reformat.

  • “Din fericire, acum, în pandemie, este PNL la guvernare și împreună cu mine căutăm și găsim măsurile adecvate, găsim proiecte, găsim oportunități pentru a preveni răspândirea acestei boli și pentru a găsi metodele cele mai bune pentru a trata bolnavii.
  • Cum credeți că ar fi fost cu o guvernare PSD, dacă conducerea PSD-ului nu respectă cele mai elementare norme? Cât poate să fie de greu și pentru un pesedist să își pună o mască, dacă așa este regula pentru toată lumea?
  • Vă dați seama că nu-i prea interesează și dacă ar fi avut un guvern PSD în această pandemie vă spun că ar fi fost foarte, foarte rău”, a spus Klaus Iohannis.

El a catalogat drept ridicolă acuzația lui Marcel Ciolacu potrivit căreia Poliția a acționat în scopuri politice.

  • “În ce privește acuzația de poliție politică, este rizibilă. Probabil o persoană, văzând ce fac pesediștii acolo, a fost foarte supărată și a sesizat chestiunea. A venit poliția la sesizare, i-a găsit pe pesediști discutând în interiorul restaurantului, fără mască, fără să respecte distanța… Deci încălcând flagrant toate normele la care ceilalți român se supun. De unde se vede încă o dată că PSD-ul nu s-a reformat.
  • PSD ne povestește tot felul de lucruri frumoase, am văzut chiar că l-au trimis pe doctorul Rafila să prezinte un program de sănătate, dar pe ei, de fapt, nu îi interesează deloc aceste lucruri. Pe ei îi interesează să își vadă interesul lor, al pesediștilor. Iar despre ce or fi discutat nu știu, însă alegerile vor avea loc pe 6 decembrie”, a adăugat șeful statului.

Imagini cu liderul PSD Marcel Ciolacu, în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare socială au fost difuzate sâmbătă seară de Realitatea Plus. Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a susținut ulterior că au fost trei grupuri la trei mese, că fotografia a fost făcută când s-au aşezat toţi la masă pentru scurt timp şi că în urma unui apel la 112 a venit şi poliţia, care nu a constatat nereguli.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Georgian Drăgan, a anunţat că toate persoanele care apar în imagini au fost identificate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, din cauza nespectării normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV 2, fiind mai mult de 6 persoane la o masă.

Ulterior, Marcel Ciolacu şi-a cerut scuze pentru faptul că nu a respectat regulile sanitare și a acuzat Poliţia Română de ”dublă măsură” în ceea ce priveşte atitudinea faţă de el, prin comparaţie cu reacţia acestei instituţii la apariţia fotografiei făcute în biroul premierului Orban. ”Nu sunt infractor, nu sunt interlop. Puteau să existe şi alte metode de a comunica. Mi s-a părut un pic exagerat. Nu am văzut IGPR-ul să facă conferinţă de presă după ce premierul a băut şi fumat în birou”, a spus Ciolacu.