0 comments

Iohannis, despre ordonanța privind referendumul: De regulă, pesediştii fac aceste lucruri pentru a crea un oarecare avantaj pentru partid. Sper să se abțină Guvernul

by on 7 mai 2019
 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, cu privire la ordonanţa de urgenţă referitoare la referendum, că speră ca Guvernul să se abţină de la orice modificare legislativă care nu este pur tehnică şi necesară, ci vizează crearea unui avantaj pentru PSD.

„Eu sunt un adversar declarat al modificărilor legislative în prag de alegeri. De regulă, pesediştii fac aceste lucruri tocmai pentru a crea pentru ei un oarecare avantaj sau pentru a crea pentru adversarii lor un dezavantaj. Sper să se abţină Guvernul de la orice modificare legislativă care nu este pur tehnică şi necesară pentru bunul mers al alegerilor”, a spus şeful statului la Sibiu, citat de Agerpres.

Ordonanța de urgență de modificare a legii referendumului prin care se prevede că autoritățile publice nu se pot pronunța, în timpul campaniei electorale, pro sau contra referendumului va fi adoptată în ședința de miercuri a Guvernului, a declarat premierul Viorica Dăncilă. Ea a susținut că nu știe însă în ce formă va fi adoptat actul normativ și că nu l-a citit, urmând să meargă acum la Guvern și să discute cu cei care l-au avizat.

„Pentru mine, ca prim-ministru, pentru Guvernul României, este foarte important să ne ocupăm de buna organizare atât a alegerilor europarlamentare, cât şi a referendumului. Vom discuta această ordonanţă de urgenţă, a fost ieri şedinţa pregătitoare, mă întorc la Guvern pentru a vedea fiecare act normativ pe care-l am pe agenda Guvernului de mâine (miercuri – n.r.) şi vom vedea care va fi forma finală. Vom avea discuţii, pentru că eu nu pot să impun un lucru. (…) Voi discuta cu secretarul general al Guvernului, voi discuta cu cei care au avizat acest act normativ şi vom vedea forma finală. (…) Actul normativ trebuie adoptat mâine în şedinţa de Guvern”, a spus Viorica Dăncilă, marţi, la Parlament.