0 comments

Ironii și acuzații ale primarului PNL din Mogoșoaia după ce USR a anunțat că strânge semnături pentru demiterea sa și face plângere la DNA

by on 31 ianuarie 2022
 

Primarul PNL din Mogoșoaia, Paul Precup, acuză USR, care a anunțat că strânge semnături pentru demiterea sa și face plângere la DNA în scandalul „Sectorul Zero”, acuză partidul condus de Dacian Cioloș că „încearcă doar sa profite de incidentul reprobabil din comisia Consiliului Local pentru a compromite cel mai important proiect de dezvoltare al comunei Mogoșoaia”. El îi invită pe Cioloș la primărie, pentru a-i explica proiectul, comentând ironic că „va fi o vizită cu folos, nu doar de imagine”.

USR a început strângerea de semnături pentru un referendum de demitere a primarului PNL din Mogoșoaia. De asemenea, Uniunea Salvați România va depune o plângere la DNA în urma scandalului legat de exproprierile pentru Sectorul Zero, proiect al primăriei Mogoșoaia, a anunțat luni Dacian Cioloș.

Primarul PNL din Mogoșoaia, Paul Precup, a reacționat printr-un mesaj pe Facebook în care spune că este dreptul oricărui partid să lanseze orice strângere de semnături și să depună plângeri la orice instituție.

  • „Consider că prin toate aceste demersuri USR încearcă doar sa profite de incidentul reprobabil din comisia Consiliului Local pentru a compromite cel mai important proiect de dezvoltare al comunei Mogoșoaia, Sectorul Zero.
  • Reamintesc ca ședința comisiei în care a avut loc agresiunea regretabila împotriva consilierei USR nu a avut legătura cu acest proiect. La cererea mea, consilierul PNL care a amenințat-o pe doamna Popovici si-a prezentat deja public demisia din partid si din funcția de consilier local” spune primarul liberal.

El îl acuză pe Cioloș că „nu ține cont absolut deloc de proprietarii de teren care cred în acest proiect și care reprezintă peste 50 la suta din totalul celor care pot participă la proiect, deci majoritatea”, și este „avocatul doar a unei parți care nu a dorit sa se alăture proiectului”:

  • „Domnul Cioloș acționează practic împotriva celor care au cedat 39 la sută din teren (repet, care reprezintă majoritatea proprietarilor care puteau sa-si dea acordul) și care pot rămâne, din cauza USR, fără acest teren, dacă proiectul Sectorul Zero va fi blocat.
  • Reamintesc că terenul cedat urmează sa fie folosit pentru construcția de drumuri, parcuri, utilități și unități medicale și de educație, toate exclusiv obiective de interes public. Terenurile rezultate din exproprierile celor care nu doresc ăa participe vor intra in domeniul public care este inalienabil, imprescriptibil si insesizabil. Nici eu si nici un primar viitor nu va putea sa le înstrăineze.
  • Prin urmare, pe aceste terenuri expropriate se vor dezvolta exclusiv obiective de utilitate publică, deci NU blocuri private așa cum fals comunică USR”.

El mai susține că toate demersurile pe care le-a făcut Primăria Mogoșoaia au fost cu respectarea legii, iar plângerea USR este „doar o o modalitate de a pune presiune pentru stoparea acestui proiect și pentru a câștiga capital politic în dauna intereselor comunitare ale cetățenilor din Mogoșoaia”.

Precup îl cheamă pe Cioloș la sediul primăriei să îi explice proiectul:

  • „Sigur ca dl Ciolos se poate informa in continuare de la dl Catalin Drula care are un interes direct, prin faptul ca deține teren in Mogoșoaia, dar se va afla in continuare in eroare.
  • Nu văd niciun motiv pentru care domnia sa ar putea să refuze invitația mea deschisă, în condițiile în care a venit și la o ședința a Consiliului Local, pe alte teme și în lipsa mea.
  • Cred că de această dată, va fi o vizită cu folos, nu doar de imagine și il va ajuta sa înțeleagă, dacă dorește cu adevărat, acest model de dezvoltare urbana, de altfel folosit in întreaga lume civilizata. Sigur că domnia sa poate să aleagă sa nu dea curs invitației mele si să rămână într-o gravă eroare, dacă este interesat doar de circ și selfie-uri”.

Citește pe acest subiect: