0 comments

Kelemen Hunor: FMI nu va supraveghea reformele finanţate din PNRR

by on 28 mai 2021
 

Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă, vineri seară, că ”FMI nu va supraveghea reformele finanţate din PNRR”, întrucât Fondul MInetar INternaţional ”nu va avea nimic de căutat în relaţia contractuală dintre statele membre şi Comisia Europeană”. Vicepremierul apreciază că PNRR este ”echilibrat” şi a reiterat idea că va fi depus la Comisia Europeană în 31 mai.

”Planul (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n.r) este unul echilibrat, îl vom prezenta oficial Comisiei Europene pe 31 mai. Deoarece în spaţiul public au apărut mai multe informaţii false în ultima perioadă – în unele cazuri chiar rău intenţionate – cred că este important să subliniem că FMI nu va supraveghea reformele finanţate din PNRR, FMI nu are şi nu va avea nimic de căutat în această ecuaţie, în relaţia contractuală dintre statele membre şi Comisia Europeană”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Kelemen Hunor, potrivit News.

Vicepremierul a mai precizat că ”România nu va fi singura şi nu ultima ţară care va depune Planul de Redresare şi Rezilienţă în această perioadă, şi alte 8-9 state membre au ales sfârşitul lunii mai pentru acest demers”.