0 comments

Klaus Iohannis și lideri politici de la București, mesaje de condoleanțe după moartea președintelui PE: A fost un prieten al României

by on 11 ianuarie 2022
 

​Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și lideri politici de la București transmit mesaje de condoleanţe după moartea preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, spunând că a fost un prieten al României şi un lider care a luptat pentru valorile şi principiile Uniunii Europene.

  • ”Sunt profund întristat de moartea subită a lui David Sassoli, preşedintele PE. A fost un prieten al României şi un lider care a luptat pentru valorile şi principiile Uniunii Europene.
  • Moştenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele sunt îndreptate spre familia sa”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Și premierul Nicolae Ciucă a scris, pe Twitter, că “europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice și un constructor devotat al Europei Unite”:

  • “În numele meu și al Guvernului transmit sincere condoleanțe familiei președintelui Parlamentului European, omului politic și jurnalistului David Sassoli”.

Tot pe Twitter a reacționat și liderul PSD, Marcel Ciolacu:

  • “Sunt profund întristat de moartea subită a președintelui PE, David Sassoli. Am pierdut un prieten și un susținător puternic al României și al unei Europe sociale. Condoleanțe celor dragi lui”.
  • “Foarte întristat de moartea președintelui David Sassoli. Salut amintirea unui om foarte drăguț și cu o inimă mare. Aduc un omagiu acțiunii sale europene. Era întotdeauna gata să asculte și dornic să scoată ce e mai bun din ceilalți”, a scris și europarlamentarul Dacian Cioloș, co-președinte USR.