0 comments

La ce colaboratori a renuntat compania Apple, conform unor surse – Dojotech.ro

by on 26 august 2019
 

La ce colaboratori a renuntat compania Apple, conform unor surse

Conform unei noi stiri, compania Apple din Cupertino renunta la mai multi colaboratori. Compania americana a suspendat programul pentru acei oameni luna trecuta, conform unui angajat al carui contract cu Apple  s-a incheiat brusc saptamana trecuta. Este vorba despre programul pentru ascultarea si analizarea inregistrarilor audio pentru asistentul virtual Siri.

In iulie, o stire de The Guardian a dezvaluit ca Apple trimite inregistrari audio Siri catre colaboratori terti. Compania si-a sustinut initial decizia, spunand ca analiza inregistrarilor audio Siri a fost realizata pentru a imbunatati asistentul virtual Siri.

Acest lucru poate fi adevarat, dar faptul ca compania nu a spus utilizatorilor nimic despre asta a atras critici asupra Apple. In urma stirii, gigantul din Cupertino a dezvaluit ca si-a suspendat programul si ca va analiza procesul.

Dupa cum se pare, Apple a renuntat complet la acel program si la acei colaboratori. Conform unei stiri de Irish Examiner, gigantul a reziliat contractele cu angajatii externi care lucrau in Irlanda si care aveau drept sarcina analizarea inregistrarilor audio ale asistentului virtual Siri.

Nu este clar cat de multi colaboratori au fost afectati. Dar, conform unui fost colaborator, acestia au trebuit sa semneze acorduri de confidentialitate prin care se angajau sa nu spuna nimanui ca lucreaza pentru compania americana.

De asemenea, nu este clar daca Apple intentioneaza sa reinceapa programul cu noi colaboratori. Cu toate acestea, compania din Cupertino a declarat anterior ca in viitor va fi mai transparenta in ceea ce priveste inregistrarile audio pentru asistentul virtual Siri si le va oferi utilizatorilor optiunea de a renunta sa mai ia parte la program daca nu doresc sa participe.

Citeste stirea completa