0 comments

Lacul pictat din Canada (Kliluk): un lac cu aspect extraterestru

by on 21 octombrie 2018
 

lacul patat din canada, canada, lacul patat, kliluk, lacul kliluk, lacul extraterestru

Lumea naturala are multe minuni. Una dintre cele mai remarcabile este asa-numitului lac pictat din British Columbia, Canada. Este un corp de apa parca punctat in stil polca, aratand atat de bizar incat lumea te-ar putea ierta daca ai spune ca esti pe o planeta extraterestra.

Lacul este renumit pentru ca in timpul verii trece printr-o transformare remarcabila, ajungand sa fie patat in culori diferite, iar apele seamana cu un design cu puncte polca. Acest lac nu numai ca are caracteristici fizice remarcabile, ci este si un sit istoric si spiritual foarte important pentru popoarele primei natiuni.

lacul kliluk, lacul pictat din canada, canada, lac pictat

Corpul de apa, cunoscut sub numele de Kliluk de catre triburile Primei Natiuni, se afla la nord-vest de Osoyoos, din Valea Similkameen, din Pajistile Sudice Okanagan, o arie protejata din British Columbia, si care este adesea denumit ca Lacul Osoyoos. Poate fi vazut de pe Autostrada 3 si este foarte aproape de frontiera americana si de Statul Washington.

In timp ce se evapora apa, Lacul Osoyoos isi dezvaluie textura de sezon care este similara blanii de leopard

Lacul pictat are in jur de 700 m lungime si vreo 250 m latime. Lungimea tarmului din jurul lacului are 1,7 km. Kliluk este un lac alcalin endorheic salin si este unic printre corpurile de apa din Canada si, intr-adevar, din lume.

Contine o cantitate mare de minerale foarte concentrate. In lunile fierbinti de vara, cand apa se evapora mai mult, aceste minerale raman si ies la iveala. Drept urmare, echilibrul chimic al lacului se modifica, deoarece in timpul procesului de uscare este mai putina apa, Depozitele de minerale se cristalizeaza si formeaza piscinele colorate care ii dau lacului efectul de puncte polca. Ceea ce este cu adevarat incredibil legat de acest lac este faptul ca culorile acestor palcuri de minerale se schimba datorita proceselor chimice. Potrivit expertilor, exista aproximativ 360 de astfel de palcuri. Iar conform altor surse, este unul pentru fiecare zi a anului.

lacul pictat din canada, lacul kliluk, lacul osoyoos, lacul pictat, lac pictat, lacul pictat din british columbia

Istoria si puterile curative ale Lacului Pictat

Acest lac uimitor i-a fascinat mult timp pe oameni. Oamenii din Prima Natiune sunt tribul Okanagan. Au locuit in acea zona timp de 3000 de ani, iar teritoriul lor depaseste granita SUA-Canada. Tribul a dezvoltat o cultura unica si un stil de viata care le permite sa se adapteze perfect mediului in care traiesc. Astazi, multi okanagani traiesc intr-o rezervatie din apropierea Vaii Nicola. Lacul pictat este un locas sacru pentru cei din trib deoarece a fost considerat ca fiind mistic si magic. Apele sale au puteri curative deosebite, fapt care-l face cunoscut si sub numele de „lacul medicinei”. Se considera ca fiecare din palcuri isi are puterile sale specifice si poate sa vindece anumite afectiuni specifice. In trecut, okanaganii se imbaiau sau scaldau in apa lacului. In jurul Lacului Kliluk se mai gasesc niste ramasite de piatra ale Primei Natiuni si niste tumuli.

kliluk, lacul kliluk, lacul osoyoos, lacul pictat, lacul pictat din canada, lacul pictat din british columbia, lac pictat, canada, british columbia

Multi ani, lacul a fost in proprietate privata. In anii 1970, proprietarul intentionat sa-l transforme intr-o spa. Acest lucru a dus la proteste din partea okanaganilor, care, cu sprijinul guvernului, au putut sa opreasca acest proiect in 1987.

Sfarsitul lunii iulie este perioada cea mai potrivita pentru a vizita Lacul Kliluk

Kliluk este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute locuri din Osoyoos. Accesul este foarte limitat datorita semnificatiei spirituale si culturale a lacului si nu sunt permise scaldatul si imbaiatul in apele sale.

Un oficial este mereu prezent pentru a se asigura ca lacul este respectat si ca nu exista nici un comportament care poate fi considerat ca fiind lipsa de respect fata de poporul Okanagan. Este important sa retinem ca situl nu este o locatie turistica desi sunt multe zone din care se poate fotografia acest uimitor corp de apa. Fotografii adora acest lac si textura sa in continua schimbare.

Cum se ajunge la Lacul Pictat

Exista mai multe moduri de a ajunge la aceasta minune a naturii. Lacul se afla la patru ore si jumatate de orasul Vancouver. Se afla langa Autostrada 3, la 10 km de orasul Osoyoos. Nu exista transport public, dar se poate rezerva un tur in care se ofera informatii despre lac si istoria sa. Cazarea langa Lacul Pictat este disponibila in Osoyoos.

Sursa: ancient-origins.net.