0 comments

Lenovo a prezentat un laptop pliabil – Zona IT

by on 15 mai 2019
 

Doar pentru că Samsung a decis să amâne pe termen nedefinit lansarea lui Galaxy Fold, nu înseamnă că alte companii nu merg mai departe cu propriile proiecte. Iar unele nici măcar nu se limitează la telefoane. Lenovo a dezvăluit un nou ThinkPad X1, ce este construit în jurul conceptului de ecran ce poate fi împăturit.

Acest laptop ar putea fi considerat mai mult un soi de tabletă, din moment ce duce lipsa unor trăsături destul de caracteristice pentru un laptop: tastatura și trackpad-ul. Totuși, la nivel de funcționalitate este destul de aproape de unul, fiind echipat cu un procesor Intel, o instalare completă de Windows 10, două porturi USB-C, și promisiunea că nu va ceda la îndoiri multiple.

Ecranul pliabil este un OLED tactil de 13.3 inch, cu o rezoluție de 1920×1440, ce poate fi îndoit pentru a face dispozitivul mai portabil, sau pentru a folosi o parte din el pe post de tastatură virtuală. În cazul în care vreți să aveți control ceva mai fin asupra input-ului, fără a folosi un mouse sau o tastatură, vine la pachet și cu un stylus Wacom. Sau mai bine zis, va veni la pachet cu unul, fiindcă deocamdată este doar la stadiul de prototip.

Lenovo nu va scoate prea curând acest ThinkPad X1 la vânzare, ezitând deocamdată să ofere prea multe detalii și despre configurația as exactă. Dispozitivul va ajunge pe piață cândva prin anul 2020.

[Ars Technica]

Citeste stirea completa