Lenovo Yoga 920 Review – Un laptop cu adevarat premium!
Inca un an, inca o serie de noi dispozitive, ca asa ne-au invatat producatorii! Dar este aceasta graba de a lansa produse noi sanatoasa pentru consumatori?
Da si nu, depinde de cat de mare este cu adevarat evolutia la nivel de performante. Pe segmentul de laptopuri hibride inca este loc suficient pentru inovatie, iar Lenovo sunt cunoscuti si recunoscuti pentru seria Yoga. Am testat Yoga incepand cu indicativul 900, iar in prezent acesta seria a ajuns la 920.
Lenovo Yoga 920-13IKB pastreaza designul tipic seriei, dar si acesta a fost imbunatatit. Au reusit sa faca o carcasa mai subtire, de la 14.30mm la 13.95mm. Desi este mai subtire, rezistenta nu a fost afectata, datorita materialelor utilizate, carcasa fiind realizata din magneziu. Portabilitatea este cuvantul de baza, iar Yoga 920 cantareste doar 1.37KG, este suficient de usor cat sa poata fi transportat fara efort. Sistemul de balama cu zale a fost pastrat, iar designul acestuia da impresa ca ecranul este oarecum desprins de partea inferioara si te face sa te intrebi pe unde au reusit sa traga firele de conexiune pentru display. Fiind un ecran touch care se roteste la 180 de grade, balamaua si conexiunea trebuie sa fie foarte bine facute pentru a rezista la uzura.
Conectivitatea este compusa din doua porturi USB TypeC cu suport pentru Thunderbolt si DisplayPort, plus incarcarea dispozitivului. In partea dreapta regasim un port USB 3 de la care puteti incarca alte dispozitive, chiar daca laptopul este inchis. Pe laptop se regaseste si o mufa combo pentru casti si microfon. Difuzoarele integrate sunt produse de catre JBL, iar pozitionarea lor sub laptop nu este una foarte inspirata, aceastea putand fi acoperite cu usurinta.
Sistemul de racire a fost pastrat, acesta avand gaurile de aerisire in partea superioara, sub ecran. Avantajul ar fi ca acestea nu pot fi blocate, dar tot aerul fierbinte este indreptat catre ecran. Desi nu beneficieaza de o placa video dedicata, cea integrata, Intel HD630, este suficient de buna pentru a face fata taskurilor obisnuite. Evident, acesta nu este un laptop de gaming, asadar nu discutam despre jocuri, el fiind dedicat zonei business si profesionale, sau chiar artistilor graficieni. De ce graficieniilor? Pentru ca ecranul touch si stylusul cu care vine la pachet il transforma intr-o tableta grafica profesionala. Acesta are 4096 nivele de sensibilitate, sunt tablete grafice care nu ajung la un asemenea nivel.
Ecranul este luminos, are o diagonala de 13.9 inch si o rezolutie Full HD, optional puteti achizitiona varianta cu rezolutie 4K, dar bateria are o autonomie mai mica cu aproape cinci ore, asadar sacrificati autonomie in schimbul unui ecran mai fitos. Daca tastatura precedentului 910 era buna, cea de fata este si mai comfortabila, cu un sunet placut de „click” la atingere. Tastele home, end, pageup, page down au fost mutate pe sageti, fata de pozitionarea „pe rand”. Trackpadul este mare, dar din pacate acesta are butoanele de click integrate. Performantele sunt oferite de un procesor quad core Intel i7 8550U care dispune si de HyperThreading. Stocarea are o capacitate de 240GB si este evident pe SSD. Memoria RAM are o capacitate de 8GB, dar exista si variante cu SSD de 1TB si pana la 16GB RAM.
Am stresat procesorul utilizand Aida64, iar temperaturile au stat in jur de 70 de grade. Interesant faptul ca procesorul nu a intrat in throttle, ba chiar a stat la o frecventa mai mare decat cea de baza, adica 2.3GHz in loc de 1.8GHz. Suntem incantati de laptop dar, era foarte util daca adaugau si un cititor de carduri. Modelul testat de noi costa in acest moment intre 6100 si 6400LEI in functie de retailer.