0 comments

LG 29WK600 Review: monitor ultrawide de 29 de inch la 1200 de lei!

by on 20 iunie 2018
 

Monitorul LG 29WK600 este un model nou și face parte din gama de buget, la o diagonală de 29 inch ultrawide.

Monitoarele ultrawide sunt unele dintre cele excentrice apariții de pe această piață. Ele există de ceva vreme pe rafturile magazinelor dar, din păcate, prețul acestora, cel puțin la început, a fost destul de ridicat. Producătorii, însă, au reușit să se alinieze, încet dar sigur, la puterea de cumpărare a utilizatorilor și au apărut primele monitoare ultrawide la prețuri decente. LG este una dintre companiile care au dezvoltatat activ această piață, iar modelul LG 29WK600 este astăzi în teste la noi.

Monitorul are format de 21:9, un panou ultrawide IPS și 99% acoperire a spectrului sRGB. Rezoluția displayului este de 2560 x 1080 pixeli și este certificat cu HDR10. Deși panoul nu este în 10 biți, el poate să emuleze și să redea conținut HDR.  Este de apreciat faptul că, producătorii încearcă să aducă tehnologii noi și pentru segmentul de consumatori care nu își permite să dea peste 4000 lei pe un monitor. Cel de față costă în jur de 1200 LEI, un preț foarte bun pentru diagonală și funcțiile oferite.

Curbura și diagonala monitorului sunt fix ce trebuie pentru a oferi o experiență bună la utilizare. Ecranul nu este gigant, iar diagonala de 29  inch, credem noi că este destul de echilibrată – nici prea mare, nici prea mică. Calitatea culorilor este bună și veți observa, încă de la pornire, că monitorul afișează culori mai vii în comparație cu monitoarele obișnuite. Atenție! Culorile vibrante și imersiunea panoului ultrawide v-ar putea convinge să nu mai reveniți la un monitor standard niciodată.

Chiar atunci când conținutul video pe care îl urmăriți nu este HDR, monitorul dispune de un algoritm special, care convertește aceste clipuri în HDR, dar evident nu vor oferi experiența unui clip nativ HDR.

Design-ul monitorului este specific LG – stilat, cu margini subțiri și un spate de culoare albă. Piciorul este rezistent și permite înclinarea ecranului. Pentru partea de multitasking, acest ecran este excelent, mai ales că avem la dispoziție setări care ne permit împărțirea ecranului în două secțiuni; așadar, putem conecta chiar două PC-uri în același timp.

Nici la capitolul gaming monitorul nu stă rău, acesta având o frecvență de 75Hz și suport pentru AMD FreeSync.  Din meniu putem selecta opțiunea Black Stabilizer, care crește detaliile în zonele întunecate ale imaginii din joc.

Per total, LG 29WK600 este un monitor multimedia bun, care oferă inclusiv posibilitatea de a vă juca.