0 comments

LG lansează în România gama de televizoare 2020, inclusiv modelele OLED – Adevărul

by on 10 iunie 2020
 

Cele două noi modele din seria GX Gallery (de 55, 65 inci) au o estetică minimalistă, posibilă datorită tehnologiei revoluţionare a panourilor OLED de la LG care nu au nevoie să fie retroiluminate. Acest lucru permite televizorului să integreze o calitate excepţională a imaginii într-o carcasă extrem de subţire – modelul de 65 de inci are doar 20 mm grosime şi nu necesită o cutie de control separată. 

Modele LG Real 8K OLED ZX (modelul 88 OLED ZX) oferă o rezoluţie de patru ori mai mare decât a ecranelor 4K şi de 16 ori mai mare decât rezoluţia Full HD. Pentru a garanta o experienţă reală 8K, televizoarele LG respectă şi chiar depăşesc definiţia specifică privind televizoarele 8K Ultra HD, aşa cum a fost formulată de Consumer Technology Association (Asociaţia tehnologiilor de larg consum), fiind astfel printre primele modele 8K calificate să folosească marca CTA 8K Ultra HD.

LG lansează şi noile televizoare 4K OLED pe 2020 (modelele CX în variantele de 77, 65 şi 55 de inci), fiecare oferind calitatea excepţională a imaginii caracteristică ecranelor OLED LG. Consumatorii vor putea alege şi o nouă dimensiune a diagonalei, odată cu lansarea televizorului OLED CX de 48 de inci din toamna acestui an. Televizoarele NanoCell, gama premium de televizoare LCD LG, se îmbogăţeşte cu noi modele Real 8K (variantele de 75 si 65 inci din seria Nano97).

Majoritatea televizoarelor LG OLED şi 8K NanoCell din 2020 integrează noul Procesor AI α (Alpha) 9 Gen 3. A treia generaţie a procesorului companiei se bazează pe capacităţile predecesorilor săi, beneficiind de o îmbunătăţire a puterii de calcul şi a unor algoritmi avansaţi de deep learning pentru a spori şi mai mult calitatea audiovizuală a noilor televizoare. Procesorul α9 Gen 3 creează o experienţă şi mai captivantă de vizionare prin intermediul mai multor noi funcţii create pentru a îmbunătăţi filmele, sportul, jocurile şi diverse alte tipuri de conţinut.

 Televizoarele LG din 2020 suportă cele mai recente specificaţii HDMI, inclusiv eARC şi ALLM, pentru o calitate îmbunătăţită a sunetului şi o performanţă fără întreruperi sau întârzieri la redare. Modelele LG 8K pot reda conţinut 8K nativ de pe surse digitale HDMI şi USB, suportând totodată o gamă largă de codecuri, inclusiv HEVC, VP9 şi AV1, codecul preferat de YouTube şi alte platforme majore de streaming. Televizoarele LG 8K suportă streaming de conţinut 8K la 60FPS şi au certificată capacitatea de a reda conţinut 8K 60P prin HDMI.

Cele mai recente modele OLED ale companiei au câştigat Premiul pentru excelenţă inginerească din partea Hollywood Professional Association (Asociaţiei Profesioniştilor Hollywoodieni), fiind primele televizoare care oferă un software integrat de calibrare ce operează la nivel hardware. Şi, având suport pentru noile funcţii Dolby Vision IQ şi Modul Cineastului UHD Alliance, televizoarele LG OLED afişează filmele exact aşa cum au intenţionat creatorii acestora. Dincolo de performanţa audiovizuală deosebită, noile televizoare OLED şi NanoCell oferă acces facil la conţinut de calitate din partea furnizorilor mondiali de top, prin intermediul aplicaţiilor şi serviciilor precum Netflix.

Televizoarele LG din 2020 îmbină calitatea imaginii cu noi funcţii de gaming. Primul producător care oferă televizoare oficial compatibile cu NVIDIA G-SYNC, LG lansează în total 12 noi modele OLED ce suportă această tehnologie esenţială pentru gaming. Tehnologia G-SYNC asigură o randare grafică perfectă, captivând şi mai mult jucătorii prin adaptarea ratei de refresh a televizorului la numărul de cadre pe secundă a aparatului hardware conectat. Tehnologia OLED autoemisiva de la LG se foloseşte de precizia controlului individual al pixelilor pentru a produce imagini de o calitate excepţională, cu lag minim la redare şi timp ultrarapid de răspuns – oferind o experienţă captivantă de gaming, fără fluctuatii sau întreruperile întâlnite frecvent pe alte ecrane. Televizoarele OLED şi NanoCell de la LG din 2020 suportă standardul HDMI VRR – astfel, LG devine singura marcă de televizoare care oferă compatibilitate cu o varietate largă de dispozitive de gaming precum plăcile grafice şi consolele.

În privinţa sportului, televizoarele LG OLED vă aduc în sufragerie atmosfera meciurilor importante, iar rata de refresh de 120Hz vă permite să vedeţi în detaliu întreaga acţiune.

În România, noua gamă de TV-uri LG vine şi cu opţiunea de instalare gratuită, prin înscrierea documentului de achiziţie online, pe site-ul CampaniaLG.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste stirea completa