0 comments

LG pregăteşte un telefon rulabil/pliabil cu ecran de la BOE; “Project B” vine în 2021 – Mobilissimo.ro

by on 3 iulie 2020
 

LG s-a tot ţinut departe de trendul pliabilelor preferând să le înlocuiască cu huse cu ecran secundar pe telefoanele sale LG V. Chiar şi acum încearcă să fenteze trendul şi să ne ofere un terminal… rulabil. Informaţia a scăpat printr-o sursă din Coreea de Sud, care are inclusiv o perioadă de lansare.

Se pare că scăpări ale unui telefon LG rulabil datează chiar din august 2019, când apăreau randări 3D. Acum aflăm că sud coreenii de la LG Electronics vor lansa un telefon rulabil în 2021 şi că el poartă numele de cod Project B deocamdată. Sursa scrie şi că panoul ecranului va fi furnizat de către BOE şi nu LG Display, ceea ce mi se pare bizar. Asta mai ales pentru că BOE trebuia să furnizeze şi ecrane de Galaxy S21, dar a picat controlul calităţii.

LG

LG ar fi început deja producţia de prototipuri la fabrica sa din Pyeongtaek. În jur de 1000, până la 2000 de prototipuri ar fi produse în prima fază. Project B îşi trage numele de la CEO-ul companiei, Bong-seok şi ar fi menit să readucă firma pe profit, după 20 de trimestre de pierderi. Ideea unui telefon rulabil implică un panou care se poate rula în jurul unui cilindru, ca un “pergament” de acum sute de ani și se poate extinde sau micșora după necesități. Sau putem trage de margini pentru a îi crește diagonala. 

Se mai lucrează şi la un flagship tradiţional pentru 2021, cu numele de cod Rainbow, dar şi un smartphone orizontal, cunoscut ca “Wing”, care va sosi în a doua parte a acestui an. Să sperăm că ne impresionează mai mult decât Velvet.

Citeste stirea completa