0 comments

Liberalii au luat lumină de la Cotroceni / Președintele Klaus Iohannis le-a trasat linia: premierul trebuie să rămână la PNL – surse

by on 4 noiembrie 2021
 

Liderii PNL s-au întâlnit, miercuri seară, cu Klaus Iohannis, susțin surse politice pentru HotNews.ro. Președintele le-ar fi cerut liberalilor să negocieze atât cu USR, cât și cu PSD, astfel încât să-și mențină nominalizarea pentru funcția de premeir. Întâlnirea a avut loc în contextul în care PNL a început o nouă rundă de negocieri, de această dată pentru formarea unui Guvern majoritar, iar PSD revendică poziția de premier.

Potrivit surselor citate, la întâlnirea de la Cotroceni ar fi participat președintele PNL, Florin Cîțu, secretarul general Dan Vîlceanu și prim-vicepreședinții partidului Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu. Liberalii l-au informat pe președinte despre cum au decurs discuțiile cu USR dar și despre poziția PSD.

Președintele Klaus Iohannis le-ar fi spus acestora că PNL trebuie să-și mențină funcția de premier și că nu trebuie să cedeze la negocierile cu PSD, poziția de șef al Guvernului.

În ceea ce privește funcția de premier, Florin Cîțu își dorește în continuare să fie nominalizat dar, în interiorul PNL există mai mult opțiuni în acest sens. O parte dintre liberali doresc să-l propună pe Lucian Bode iar președintele Klaus Iohannis îl susține în continuare pe Nicolae Ciucă.

Liderii PNL urmează să se întâlnească joi, cu PSD pentru a negocia formarea unui Guvern majoritar. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat public că partidul său revendică postul de premier pentru că social-democrații au cele mai multe mandate de parlamentari.

Știrea se actualizează