0 comments

Liberalii se reunesc în Consiliul Național pentru a stabili detaliile Congresului din 25 septembrie. Florin Cîțu va face declarații de presă înaintea reuniunii

by on 30 mai 2021
 

​Consiliul Naţional al PNL se reuneşte, duminică, pentru a aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile pentru Congres. Propunerea Biroului Executiv este ca alegerile în filiale să înceapă la 1 iunie, iar Congresul să aibă loc în 25 septembrie, cu prezenţa fizică a 5.000 de delegaţi. Vicepreşedintele PNL, prim-ministrul României, Florin Cîţu, va susţine declaraţii de presă înaintea şedinţei, la ora 10, la sediul partidului. Până acum, doar Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la șefia formațiunii.

Liberalii de reunesc, duminică, de la ora 11.00, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului Constantin Tănase. Consiliul Naţional va decide cu privire la declanşarea procedurilor pentru alegeri la toate nivelurile partidului.

Biroul Executiv a decis, marţi, să propună pentru congres data de 25 septembrie şi participarea a 5.000 de delegaţi. ”Congresul nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerilor la toate nivelurile din partid”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, calendarul propus este:

  • În perioada 1 iunie -15 iulie vor avea loc Adunările Generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local.
  • În perioada 1 iulie-10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, la care se vor alege conducerile judeţene ale Partidului Naţional Liberal.
  • Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă, conform Statutului PNL, de 45 de zile, pentru campania pentru congres.

”În cursul zilei de astăzi voi convoca Consiliul Naţional, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, pentru a finaliza procedura de declanşare a alegerilor în partid. Vom organiza congresul în funcţie de situaţia epidemiologică. La toate adunările publice care se vor organiza, vom cere participanţilor să fie vaccinaţi sau să aibă testul la zi. Dacă nu ne va permite reglementarea aferentă stării de alertă să organizăm congresul în interior, îl vom organiza în aer liber. Consiliul Naţional va fi organizat, cel mai probabil, în aer liber”, a declarat marţi Ludovic Orban, citat de News.ro.

El a afirmat că oricine vrea să candideze la şefia PNL o poate face şi, în cazul în care va avea un contracandidat la funcţia de preşedinte al formaţiunii, îl asigură pe acesta că va desfăşura o campanie corectă, pozitivă şi care să fie spre binele partidului.

Ulterior, Ludovic Orban, a declarat că există o aşteptare ca actualul premier, Florin Cîţu, să candideze la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, la Congresul partidului.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că totul depinde de modul în care evoluează pandemia. El a evitat să spună dacă va candida la şefia partidului. “Când vom avea un congres, mai multe candidaturi vor apărea, e o competiţie”, a afirmat Cîţu.

În 17 mai, premierul Florin Cîţu susţinea că îşi doreşte o funcţie de conducere în PNL, dar evita să spună dacă va candida la preşedinţia formaţiunii, susţinând că experienţa sa poate ajuta PNL. Cîţu afirma că are o relaţie “foarte bună” cu Ludovic Orban, fără a preciza dacă îl va susţine sau nu la Congres.