0 comments

Liderul AUR, după ce l-a bruscat pe ministrul Energiei la tribuna Parlamentului: Nu i-am făcut nimic. Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ

by on 7 februarie 2022
 

Liderul AUR, George Simion, a susținut, după ce l-a bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că s-a dus la prezidiul Camerei Deputaţilor pentru a-i spune că „este un hoţ”: „Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ”. El a mai susținut că „nu i-a făcut nimic” și că „nu a fost nicio agresiune”.

  • „Am fost la domnul Virgil Popescu la prezidiu să îi spun că e un hoţ, pentru că este un hoţ. Nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. (…)
  • M-a deranjat faptul că e un hoţ şi i-am zis că este un hoţ şi vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjaţi de facturile pe care le primesc. Şi omul acesta vine şi minte cu nonşalanţă.
  • Este posibil aşa ceva? Trebuie să mai zicem câteodată şi adevărul de la tribuna Parlamentului.
  • Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ, pentru că nu e posibil să îl ţină în braţe, ştie tot PNL-ul, ştie tot USR-ul, întrebaţi-l şi pe domnul Năsui, că au fost la guvernare împreună”, a spus Simion după incident.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care s-a dezbătut moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

În timpul discursului ministrului, George Simion a vociferat din sală.

„Îl rog pe domnul Simion să se ducă la Putin să scadă preţul la gaze”, i-a transmis Popescu lui Simion.

Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului în Parlament şi a suspendat şedinţa.