0 comments

Liderul PNL București, Ciprian Ciucu, „reflectează” la o demisie din PNL, după ce partidul a bătut palma cu PSD pentru guvernare

by on 10 noiembrie 2021
 

Liderul PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6, spune că „reflectează” la o eventuală demisie din partid, după ce PNL a decis să negocieze cu PSD guvernarea.

Ciprian Ciucu a comentat la o postare pe Facebook care făcea referire la opţiunile pe care le are după ce PNL a decis să negocieze guvernarea cu PSD, scrie News.ro. Postarea vorbea despre demisia din partid – care ar duce la pierderea mandatului – sau opoziţie pe faţă la deciziile pe care le iau liberalii, care ar duce, însă, la pierderea finanţării de la bugetul de stat.

  • ”M-am gândit. Şi mă gândesc. Ceea ce mă ţine este că fără mine, şi ştiu ce vorbesc, alianţa pe Bucureşti s-ar destrăma în câteva zile. Nicuşor Dan ar fi pe nicăieri în acest context şi 3 ani ar trece degeaba. Reflectez”, a scris Ciucu.

Potrivit unor surse din PNL, printre filialele care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD se află:

  • Alba, Arad, Bacău, Buzău, Călăraşi, Cluj,Constanţa, Hunedoara,
  • Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ,
  • Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Sectorul 4 – singura filială de sector a PNL care a votat în favoare, Timiş, Vaslui.

Emil Boc nu a participat la ședința conducerii PNL de luni seară, dar a transmis o scrisoare în care a prezentat opţiunea pro-PSD, citită în şedinţă de deputatul Sorin Moldovan. Momentul a fost însoţit de huiduieli din partea contestatarilor înţelegerii cu PSD.

S-au opus unei negocieri cu PSD:

  • Organizaţia Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala Sector 1, prin Sebastian Burduja, Sectorul 6,
  • filialele Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu,
  • Covasna, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila.

Au fost şi lideri care nu au dorit să se exprime, precum Marcel Vela de la Caraş-Severin, Gigel Ştirbu, de la Olt, Eugen Pîrvulescu, de la Teleorman, sau Doljul, Harghita şi Galaţiul.

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, deşi nu a dorit să îşi exprime votul, a făcut numărătoarea voturilor.

Nici preşedintele PNL, Florin Cîţu nu şi-a exprimat votul, dar a fost cel care a propus conducerii să se supună la vot începerea negocierilor cu cei de la PSD.

Liderul PNL Oradea, Florin Birta, ales în echipa de conducere a lui Florin Cîţu, la Congresul din septembrie, a propus ca votul din BPN să fie dat uninominal, pentru ca toţi să ştie cine e responsabil pentru o viitoare guvernare cu PSD. Propunerea sa nu a fost supusă la vot.