0 comments

Lista furnizorilor Huawei se restrânge; Din 15 septembrie LG și Samsung opresc vânzarea de display-uri către compania chineză – Mobilissimo.ro

by on 10 septembrie 2020
 

Doar ieri ce aflam că Samsung va sista furnizarea de cipuri DRAM și NAND Flash către Huawei și iată că astăzi sosește o nouă lovitură pentru compania chineză. Potrivit celor de la Reuters, începând din data de 15 septembrie LG Display și Samsung Display vor opri livrările de display-uri către Huawei, de vină fiind noile restricții impuse de către SUA.

Acestea din urmă se aplică și companiilor mai sus menționate, asta pentru că ele folosesc software sau echipamente de producție din SUA. Pentru a putea continua colaborarea cu Huawei va fi necesară o aprobare specială din partea autorităților americane, aprobare ce va fi acordată foarte greu sau poate respinsă categoric.

Ce mai aflăm astăzi este că deși volumul de panouri pe care LG și Samsung îl furnizează celor de la Huawei nu este uriaș, aceste două companii sud-coreene sunt furnizori cheie pentru flagship-urile Huawei. În această situație, compania chineză își va muta comenzile către BOE Display și alți producători care nu fac subiectul restricțiilor.

Cât despre viitoarele flagship-uri, suntem informați că varianta Mate 40 va sosi cu panouri BOE, în timp ce Mate 40 Pro va avea versiuni cu display-uri BOE, LG și Samsung. Display-urile nu par a fi totuși marea îngrijorare a celor de la Huawei (fiind alternative de producători în China), ci procesoarele high-end necesare viitoarelor telefoane flagship.

Citeste stirea completa