0 comments

LIVETEXT Ședința Comitetului Executiv al PSD: Dăncilă și Stănescu, validați lideri interimari / Ce nume sunt pe lista scurtă pentru remaniere

by on 28 mai 2019
 

Liderii social-democrați se reunesc în ședința Comitetului Executiv, în această seară, la sediul din Băneasa, unde vor stabili strategia PSD pentru următoarea perioadă. Pe agenda discuțiilor se află validarea noii conduceri interimare propuse de Viorica Dăncilă în cursul zilei, la ședința Biroului Politic. De asemenea, social-democrații trebuie să decidă strategia pentru menținerea majorității parlamentare, să facă noi propuneri de miniștri pentru portofoliile rămase vacante și să stabilească data congresului. De precizat este că ALDE a anunțat că rămâne alături de PSD la guvernare.

În cadrul sedinției Biroului Politic al PSD, Codrin Ștefănescu a fost înlăturat din funcția de secretar general al PSD, iar Lia Olguța Vailescu a anunțat că renunță la funcția de purtător de cuvânt al PSD.

Viorica Dăncilă i-a propus pe Paul Stănescu ca președinte executiv interimar. În ceea ce privește funcția de secretar general, pesediștii i-au propus pe Rodica Nassar și Niculae Bădălău.

De asemenea, social-democrații au decis ca interimatul la președinția Camerei Deputaților să fie asigurat de Marcel Ciolacu.

O variantă pentru purtător de cuvânt este Titus Corlățean.

Pentru portofoliile rămase vacante în Guvern s-a propus ca liderii de organizații să vină cu propuneri. Astfel pentru portfoliul de la ministerul Justiției s-au făcut propunerile Robert Cazanciuc, Titus Corlățean și Ana Birchall. Pentru Românii din Diaspora a fost propus Victor Negrescu, iar la Fonduri Europene, Mihaela Toader. Lista este în continuare deschisă.

În ceea ce privește data congresului părerile sunt împărție. O parte dintre liderii PSD doresc ca în luna iunie să se organizeze alegeri pentru întreaga conducere PSD, iar o altă parte pledează pentru continuitatea conducerii interimare pentru câteva luni.

CITEȘTE ȘI: Dăncilă, despre solicitările de demisie: Trebuie să respectăm Constituția. Dacă o moțiune trece, Guvernul va pleca acasă