0 comments

LIVETEXT Ședință decisivă la PSD. Dăncilă îl vrea pe Ciolacu secretar general, în locul lui Ștefănescu. Stănescu, propus pentru funcția de președinte executiv(surse) / Premierul exclude varianta anticipatelor

by on 28 mai 2019
 

Ședința conducerii PSD în care liderii discută despre strategia partidului după europarlamentare și despre condamnarea lui Liviu Dragnea a început. Social-democrații vorbesc deja pe voci diferite. Câțiva lideri vor ieșirea de la guvernare însă nucleul dur al partidului încearcă să strângă rândurile. Viorica Dăncilă are alături de ea pe miniștrii și lideri ca Paul Stănescu, Marcel Ciolacu. De altfel, Dăncilă intenționează să propună înlocuirea din funcția de secretar al PSD a lui Codrin Ștefănescu cu deputatul PSD Marcel Ciolacu iar pe Paul Stănescu drept președinte executiv. De partea cealaltă, lideri la Oprișan , Olguța Vasilescu, Buzatu, Arsene nu s-au poziționat încă.

12:05 Dăncilă vrea o remaniere amplă. Pe listă s-ar afla Carmen Dan și Teodor Meleșcanu au delcarat surse politice pentru HotNews.ro. De asemenea, Dăncilă va renunța si la serviciile lui Darius Vîlcov.

11:40 Paul Stănescu a declarat înaintea ședinței BPN că se gândeşte dacă preia sau nu funcţia de preşedinte executiv al partidului. ”Dacă aveţi răbdare, după ce terminăm BPN, vă promit că vom sta de vorbă liniştiţi şi le dezbatem şi le discutăm. Nu vă pot spune nimic”.

11:30 Robert Negoiță: PSD ar trebui să facă un pas în spate și să cedeze guvernarea pentru că nu poți guverna cu 23%. E mai mult decât evident ca s-a greșit și s-a greșit grav. Dacă discutăm despre faptul că s-a greșit grav, asta înseamnă că greșelile trebuie îndreptate.

11:27 Marian Oprișan s-a pronunțat pentru rămânerea la guvernare: ”Mandatul primit în 2016 ține 4 ani”. El a adăugat că alegerile anticipate sunt excluse din cauză că mecanismul constituțional face acest lucru aproape imposibil.

Marian Oprișan despre o eventuală candidaura la prezidențiale: “În ranița oricărui soldat stă bastonul de mareșal. Vreau să ne înțelegem, nu vorbim de prezidențiale. Au fost europarlamentare și populația a decis 20 și ceva la sută PNL, tot așa USR, PSD, etc, situația e împărțită, așa e în democrație(…)Cel mai bun coleg dintre noi, în cadru statutar și congres. E prematur(…) Nu am pierdut eu alegerile la Focșani și în Vrancea, le-a pierdut PSD- ul Liviu Dragnea. Alegerile în România au fost pierdute pe acțiunile lui Dragnea. Eu am avut poziții divergente permanente”

11:20 Pleșoianu, mesaj amenințător către noua grupare de la șefia PSD: ”Slugilor! Vreți să-i maziliți azi pe Codrin Stefanescu și pe Lia Olguta Vasilescu? Va trebui să ne înfruntați și pe mine, și pe toți membrii PSD!”11:19 Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că există oameni în partid care deja se delimitează de Liviu Dragnea, spunând că s-a săturat de colegi care se dezic de oameni atunci când sunt la ananghie, așa cum s-a întâmplat și atunci când erau cu cătușe Olguța Vasilescu sau Radu Mazăre.

11:17 Premierul Viorica Dăncilă spune că este adepta deciziilor colectivului și nu crede că alegerile anticipate sunt o variantă. “Deciziile le luăm în cadrul forurilor statutare. Nu sunt adepta ca deciziile să fie luate doar de președinte”, a declarat Viorica Dăncilă, înainte de ședința social democraților. Întrebată dacă anticipatele sunt o variantă, aceasta a răspuns: “Nu, nu este o variantă”.

11:05 Victor Negrescu: “Trebuie să reconstruim partidul și să să ne reconectăm cu partenerii europeni (…) Discuțiile sunt extrem de importante în ceea ce înseamnă viitorul PSD. De aceea este important să învățăm din aceste rezultate și să știm ce avem de făcut pe mai departe. Cred că trebuie să pornim o reconstrucție a PSD, o reconsctrucție inclusiv a ceea ce înseamnă identitatea noastră”.

————–

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marți că le va propune colegilor din conducerea partidului declanșarea alegerilor anticipate, acuzând Opoziția că, în realitate, nu vrea să-și asume guvernarea.

Potrivit unor surse politice, un punct pe ordinea de zi a reuniunilor PSD de marți – trei la număr – este solicitarea ca oamenii lui Dragnea să facă un pas în spate. Este vorba de secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu, Mircea Drăghici și Cătălin Rădulescu – deputatul “Mitralieră”.

PSD discută azi cum va arăta epoca post-Dragnea: Conducerea partidului are programate trei ședințe / PSD vrea să-i propună lui Ponta ca un deputat de la Pro România să preia șefia Camerei în schimbul susținerii în Parlament