0 comments

LIVEVIDEO Senatorii dezbat moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei

by on 16 martie 2021
 

Senatul dezbate la această oră moţiunea simplă intitulată “O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”. Social-democrații solicită demiterea “imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează “blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti”, “anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti” şi “vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român”.

UPDATE 15.01 Lucian Romașcanu:

  • Nu am zic cu aplomb, o fac acum Fără securiști în funcții publice. Probabil așa informat cum sunteți, v-ați informat dacă riscați ceva. Eu vă spun că riscați, cred că riscați foarte mult. Și în al doilea rnd vreau să-i aduc aminte șefului dvs de partid care vroia fără penali în funcții publice și a constant brusc, odată ajuns la guvernare că deja corupția este un lucru marginal, hai să vedem unde ajunge și cu securiștii!

UPDATE 16.50 Claudiu Năsui a anunțat că depune un proiect de lege care înființează registrul lucrătorilor securiștilor în funcții publice și legăturile de rudenie ale persoanelor care dețin funcții publice.

  • Claudiu Năsui: Se va numi Registrul lucrătorilor securității. Haideți să vedem dacă veți vota această lege. Ce face această lege?Face un registru public de la momentul 89 și nu numai atât dar obligă și CNAS să arate legăturile de rudenie până la gradul trei cu aceștia Haideți să vedem cine sunt fii și fiicele securității.

UPDATE 16.32 Claudiu Năsui:

  • Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al fricii unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu şi acum eu. Sunt cumva invidios pe Vlad Voiculescu că l-aţi luat înaintea mea, înseamnă că a deranjat mai rău ca mine.
  • Am venit să demontez punct cu punct toate lucrurile pe care le-aţi ridicat. Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Trebuie să recunosc că aici e chiar hilar de la PSD care a dat OUG 114, PSD care a destabilizat economia într-o singură zi – mai ţineţi minte miercurea neagră, care a venit cu Vâlcov, Andruşcă şi legile date de Dragnea.
  • Aţi arătat atunci mediului privat că chiar sunteţi în stare de orice şi ne vorbea chiar doamna premier – alt geniu de marcă al PSD că economia chiar reacţionează bine la OUG 114. M-aţi chemat aici pentru că am închis nişte robinete de bani publici. Aţi făcut-o pentru că am deranjat interesele dvs financiare.
  • Acum arătaţi că sunteţi loviţi unde vă doare – la bani. Aveţi impresia că puteţi să mă intimidaţi sau să mă şantajaţi, dar nu o să reuşiţi, pentru că nu mi-e frică la abonaţii din partidul dvs din banii contribualilor. Nu faceţi decât să mă încurajaţi să continui mai puternic şi exact asta voi face. Pentru prima dată avem cea mai corectă şi liberală strategie economică
  • Nu am destabilizat nicio economie, doar economia de gașcă a dvs. Aveți impresia că puteți să mă șantajați sau intimidați, dar nu veți reuși pentru că nu mi-e frică.
  • Din 37 de companii ale Ministerului Economiei, 28 au grave probleme economice, ăsta e rezultatul PSD – jaf, căpușare și debandadă.
  • Ziceți ca s-a declanșat ancheta penala asupra masurii 3. Nu sunt specialist in drept penal, dar o anchetă penală nu se declanșează de la sine. Eu am vorbit despre aceste nereguli, l-am anunțat pe premier și eu am făcut plângerea la DNA

UPDATE 16.14 Senatorul PSD, Lucian Romașcanu citește în plen textul moțiunii simple.

UPDATE 16.10 Ședința de plen a început. Din totalul celor 136 de senatori, 90 și-au înregistrat prezența. Votul va fi acordat tot marţi, la finalul dezbaterilor, prin vot secret cu bile.

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră “un ministru penal”, că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că “cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui”.

“Senatorii PSD solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cel care distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, prin blocarea investiţiilor şi care vrea să vândă economia României pe 2 lei, să omoare HoReCa şi să blocheze exporturile”, încheie senatorii PSD moţiunea simplă.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat, miercurea trecută, că moţiunea simplă este “pe deplin justificată şi foarte aşteptată” de către antreprenorii din România pentru că ministrul Economiei “nu are nicio viziune şi niciun mesaj pentru antreprenori”.