0 comments

Liviu Dragnea vrea adoptarea Codului Administrativ prin OUG: Suntem de doi ani la guvernare, dar nu la putere

by on 16 martie 2019
 
Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Snagov, că poate Executivul ar trebui să ia în considerare adoptarea Codului Administrativ, proiect aflat în Parlament, prin ordonanță de urgență, transmite Mediafax.

“De ce se tot întârzie la Ministerul Dezvoltării proiecte? De ce se bâlbâie Compania de Drumuri să dea un aviz pentru Popești-Leordeni sau predarea unui teren de la nu știu ce minister către Primăria Popești-Leordeni să facă o grădiniță. De ce la Pantelimon, o unitate militară, unde primăria vrea să dezvolte, se plimbă de la un minister la altul? Vă spun de ce: în ministere și agenții au o singură preocupare – cum să scrie de ce nu se poate. Și dacă nu găsesc motiv, spun că se încalcă Constituția. Ca să nu se susțină programele locale”, a declarat Liviu Dragnea la Snagov.

“Am întocmit Codul Administrativ, l-am votat, a fost atacat la CCR, a venit la Parlament. Poate Guvernul se gândește că acest Cod Administrativ ar trebui aprobat prin OUG, pentru că de doi ani noi suntem la guvernare dar nu la putere. Nu am vorbit cu un primar care să nu se plângă de avize și aprobări. O țară nu se poate dezvolta așa”, a mai spus Dragnea.

Curtea Constituțională a admis, în noiembrie anul trecut, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul Administrativ. Obiecția de neconstituționalitate a fost admisă cu unanimitate de voturi de judecătorii CCR, Legea privind Codul administrativ al României fiind declarată neconstituțională în ansamblul ei.

Şeful statului a argumentat în sesizare că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.