0 comments

Lucruri pe care nu le stiai despre montajul corect al ferestrelor

by on 31 august 2022
 

Stim ca avem nevoie de tamplarie mai mult ca oricand – ne trebuie ferestre pentru lumina, energie – ba mai mult, fac parte din arhitectura casei. Dar, sunt un subiect sensibil – sunt cele mai scumpe materiale din casa (raportat la pretul per mp) si au cele mai vulnerabile proprietati. De ce? Pentru ca fereastra este performanta din punct de vedere termic daca avem rama buna, vitraj bun, fixarea intre rama si vitraj bun – dar degeaba o ai in cutie excelenta, daca pe santier vine montata gresit. Asadar, cum poti sa faci un montaj corect si accesibil corect, cu ferestrele performante, in asa fel incat sa ai o casa eficienta energetic, sa nu ai punti termice si sa nu ai mucegai?

Instalarea geamurilor eficiente energetic

Înainte de a vă înlocui ferestrele, alegeti un profesionist care ar trebui să efectueze demontarea ferestrelor vechi și instalarea celor noi (in cazul in care renovati).  Montajul tamplariei are un rol major in atingerea coeficientilor de izolatie termica recomandati. Este necesara folosirea de membrane și folii pentru etanșarea ferestrelor și eliminarea punților termice dintre îmbinări. Astfel coeficientul de izolatie termica va fi net superior si se va evita aparitia condensului.

Importanta montajului

Montajul tamplariei are un rol major in atingerea coeficientilor de izolatie termica recomandati. Dupa cum ziceam, este necesara folosirea de membrane și folii pentru etanșarea ferestrelor și eliminarea punților termice dintre îmbinări.

Montajul aduce o mare diferenta in performanta produselor. De multe ori produsul este de o calitate exceptionala dar montajul facut in clasica varianta cu spuma duce de multe ori la diminuarea acestor performante. Mai mult, daca montajul nu este facut corespunzator poate aparea destul de curand, chiar si in cazul produselor premium, mucegaiul sau condensul in casa ta. Asigura-te asadar de urmatoarele lucruri: daca ai cumparat tamplarie de top, fa tot posibilul ca si montajul sa fie tot de top, cu solutii moderne, precum ar fi folii de etansare, banda expandabila sau alege cea mai buna varianta de montaj la fata exterioara a cladirii in precadre de purenit.

Vezi in acest video, in mod practic, cum prezinta echipa Soflete.ro felul potrivit in care se instaleaza ferestre Performant 88 cu termomodul montate la fata exterioara a unei case pe structura din BCA, din judetul Cluj. Montajul a fost realizat cu folii si spuma, iar ferestrele au fost ancorate in zidarie cu cleme de montaj:

Ce te impiedica sa ceri chiar acum o oferta pentru proiectul tau, la www.ferestrehelios.ro si sa te bucuri de un montaj “ca la carte” pentru ferestrele casei tale?