0 comments

Ludovic Orban, despre ultimele calcule privind votul asupra noului guvern: “Putem obține între 237 și 243 de voturi”

by on 3 noiembrie 2019
 

Premierul desemnat Ludovic Orban s-a declarat încrezător, duminică seara, că guvernul său va primi luni în Parlament votul de învestitură, în ciuda boicotului PSD.

„Sunt încrezător, în ciuda boicotului rușinos al PSD, pe care sincer nu-l înțelegem, e un mod urât de a ieși din scenă, care până la urmă le face și lor rău. În ciuda boicotului, am încredere că vom reuși mâine să dăm României un guvern legitim, un guvern responsabil, un guvern care să se apuce de treabă încă din prima zi și care să rezolve marile probleme cu care se confruntă România”, a spus Orban.

El susține că, după ultimele calcule, Cabinetul său ar putea obține luni „între 237 și 243 de voturi”.

„După datele pe care le avem astăzi, estimarea noastră este că putem obține între 237 și 243 de voturi. După discuțiile pe care le-am purtat, după analiza prezenței, mai ales a prezenței în rândul grupurilor parlamentare care ne sprijină…”, a explicat Orban.

Întrebat dacă a găsit și nemulțumiți din PSD care să îi voteze guvernul, Orban a răspuns: „Cu siguranță, cu siguranță. Veți vedea, nu-mi place să avansez nume. Dar am avut discuții cu foarte mulți parlamentari și vom mai avea discuții”.