0 comments

Ludovic Orban își lasă funcția de președinte al Camerei Deputaților la mâna lui Cîțu / Ce spune noul președinte al PNL

by on 26 septembrie 2021
 

Ludovic Orban spune că luni dimineață la ora 9.00 îi va înainta lui Florin Cîțu demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților, el explicând că nu își depune demisia la secretariatul Camerei pentru că, dacă ar face asta, ar fi organizate imediat alegeri pentru acest post și ar exista riscul ca PNL să piardă această funcție și să fie ales cineva de la PSD.

  • „Eu sunt un om de onoare, nu mai există cale de întoarcere. Mâine dimineață, la ora 9.00, îi voi înainta președintelui partidului, Florin Cîțu, demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru a decide el ce va face, când o va depune”, a declarat Orban, duminică.

El a spus că vrea să rămână în funcție până când se va forma o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea la șefia Camerei Deputaților a unui pesedist:

  • „Dacă ar fi alegeri mâine-poimâine, s-ar alege PSD la Camera Deputaților.
  • Acum există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei. Funcția trebuie să rămână unui deputat PNL.
  • Nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu (…)
  • Nu rămân la mâna lui Florin Cîțu. Este un gest firesc să las la latitudinea președintelui partidului să depună demisia când consideră că are majoritate parlamentară”.

Întrebat de jurnaliști ce va face cu demisia lui Orban, Florin Cîțu nu a dat un răspuns concret: „Mă întrebați mâine după ce primesc demisia. Vor fi respectate procedurile legale. Să o luăm frumos, pe pași”.

Chestionat dacă PNL riscă să piardă postul de președinte al Camerei Deputaților, Cîțu a negat.

Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă seară, după ce a pierdut alegerile din PNL, că luni va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților, spunând, de asemenea, că din acest moment între el și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat: