0 comments

Ludovic Orban spune că numărul parlamentarilor care s-au declarat în opoziție e de 241 / Săptămâna viitoare noi rânduri de discuții pentru moțiune

by on 15 septembrie 2019
 

Ludovic Orban a declarat că în prezent PSD nu mai are majoritate în Legislativ, precizând că numărul aleșilor care s-au declarat în opoziție este de 241, chiar 243, dacă sunt luați în calcul și independenții. Președintele PNL a adăugat că vor fi negocieri și săptămâna viitoare pentru moțiune, relatează Mediafax.

„Este clar că PSD nu mai are majoritate în Parlament. Guvernul este sprijinit doar de PSD. La ora actuală numărul parlamentarilor din formațiunile politice care s-au declarat în opoziție este de 241, dacă mai adăugăm și independenții care nu sunt cu puterea, ajunge la 243. Deci este clar că nu mai au majoritate și că se agață de putere disperați și încearcă toate stratagemele posibile pentru a evita acest vot în Parlament”, a afirmat Ludovic Orban, duminică la Digi 24.

Întrebat dacă PNL va depune moțiunea de cenzură săptămâna viitoare, liderul liberalilor a spus că negocierile cu partidele vor continua și când vor fi 233 de semnături, atunci va fi depusă.

„Depunem moțiunea de cenzură. Săptămâna viitoare avem noi runde de discuții cu posibili parteneri. Deja textul moțiunii este discutat cu partenerii din opoziție, din UDMR. Forma a fost trimisă către ALDE și Pro Rpmânia. În condițiile în care săptămâna viitoare vin la discuții, șansele moțiunii sunt foarte mari. Vom depune moțiunea când vom avea 233 de semnături. Opoziția are o singură armă la dispoziție și trebuie folosită atunci când are cele mai mari șanse să cadă Guvernul. Știm că unul dintre parteneri a avut niște solicitări către premierul Dăncilă și așteaptă să vadă în ce măsură vor fi acceptate. Sigur nu o să așteptăm până la la calendele grecești”, a completat Orban.

Chestionat care este liderul de partid care a făcut solicitări către premier, Orban a răspuns: „Victor Ponta, care a și formulat public condițiile. Dar urmează un termen. La ora actuală PSD nu mai are majoritate. Coagularea voturilor pentru moțiune e un proces ușor, în afară de PNL mai avem încă șase actori care trebuie să participe la acest effort și cu care trebuie stabilite condițiile pentru care participă la căderea guvernului. Ei au ales, după părerea mea, în momentul în care au trecut în opoziție. De altfel și dl Tăriceanu a spus că ALDE se va comporta ca un partid de opoziție, vor susține moțiunea de cenzură”.

Ludovic Orban a mai spus că a negociat și cu aleși social-democrați, precizând că rămâne de văzut dacă a reușit să îi convingă.

„Nu ascund că discut și cu parlamentari din zona PSD. Vom vedea. Pentru că și în cadrul PSD credeți că toată lumea e mulțumită că defilează cu doamna Dăncilă premier și candidat la prezidențiale”, a conchis liderul PNL.