0 comments

Mai multi tineri din Bucuresti au castigat prima etapa a unui concurs NASA

by on 23 octombrie 2018
 
nasa, space apps challenge

Foto: Arhiva Facebook, NASA.

Noua tineri din Bucuresti au castigat prima etapa a unui concurs organizat de Agentia Spatiala Americana (NASA), care a lansat, la nivel international, provocarea de a dezvolta aplicatii spatiale in 24 de ore.

Competitia Space Apps Challenge a inceput in peste 200 de orase simultan. De prima etapa a concursului au trecut si doua echipe formate din tineri din Bucuresti, anunta TVR.

Una dintre echipe a creat o drona care identifica si rezolva orice problema tehnica dintr-o masinarie, iar cealalta a dezvoltat o aplicatie care ofera stiri din cosmos.

Participantii arata ca, pentru a lansa o racheta in spatiu, este nevoie de un sistem tehnic complex, iar ei vor sa contribuie si ei cu ceva in domeniu.

Drona a fost creata, initial, pentru rachetele care se lanseaza in spatiu, insa poate fi folosita si pentru avioane sau masini de familie.

„In momentul in care detecteaza orice problema, transmite un warning in interiorul navetei si astronautii stiu ca este o problema in zona respectiva”, spune Adelina, care face parte din echipa care a creat drona.

Anul acesta, organizatorii se asteapta ca la concurs sa participe cel putin 25.000 de oameni, iar cei care ajung pana in etapa finala vor fi jurizati chiar de agentia spatiala americana.

Castigatorii editiei de anul trecut au primit un loc in primul rand la o lansare in spatiu.

Sursa: ziare.com.