0 comments

Manifestațiile ar putea fi din nou permise, în anumite condiții. Orban: Niciodată nu ne-am temut de adunări publice

by on 12 septembrie 2020
 

Manifestațiile ar putea fi din nou permise, cu un număr limitat de persoane și cu respectarea unor reguli, a anunțat vineri premierul Ludovic Orban. El a spus că, odată cu prelungirea stării de alertă în România, vor exista noi măsuri de relaxare a unor restricții.

  • “Vom prelungi starea de alertă şi discutăm, evident, nişte măsuri să mai reducem din restricţii. Am să vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane”, a spus Ludovic Orban într-o conferinţă de presă, întrebat dacă de săptămâna viitoare ar putea fi luate noi măsuri de relaxare a unor restricții.

Legat de permiterea manifestațiilor, Orban a spus a văzut “nişte comentarii răutăcioase”, susținând că Guvernul PNL “întotdeauna a fost deschis dialogului şi niciodată nu s-a temut de adunări publice”.

Luni se va întruni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, apoi va avea loc o şedinţă de Guvern în care va fi aprobată hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România. Hotărârea va include şi măsuri pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie, dar şi măsuri de relaxare în anumite domenii, afirma joi Ludovic Orban.


  • “Este o problemă foarte interesantă. Aș fi de părere că, dacă se respectă normele, în condiții de strictă legalitate, s-ar putea organiza și forme de protest. Eu cred că mai degrabă autoritățile se tem de nerespectarea normelor. Am văzut manifestări la care nu s-au respectat normele, ori așa ceva nu ajută pe nimeni”, a afirmat Iohannis.