0 comments

Marcel Ciolacu vrea desființarea comisiei Iordache: Modificarea Codurilor să se facă în Comisia juridică

by on 30 iulie 2019
 

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu propune desființarea Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției, condusă de Florin Iordache. Ciolau a declarat marți, la Parlament că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale se va face în Comisia juridică a Parlamentului.

”În primul rând, o să propun colegilor mei desființarea comisiei Iordache sau comisia specială care s-a ocupat de modificările de justiție, a codurilor penale, a codurilor de procedură penală. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca și primă Cameră sesizată, în Comisiile juridice.

Se pare că funcționalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă ea a avut un impact public negativ și asupra partidului pe care îl reprezint, dar și asupra instituției Parlamentul României. O să avem o abordare, în primul rând prioritățile fiind deciziile neconstituționale deja declarate de către CCR și pe urmă o să vedem dacă este oportun o altă modificare atât la codurile penale, cât și la codurile de procedură penală”, a declarat Marcel Ciolacu, în Parlament.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că decizia CCR privind Codurile penale se aplică în actele normative în logica Parlamentului, în cadrul lucrărilor din Comisia Juridică.

Codul penal și Codul de procedură penală au fost declarate neconstituționale, în urmă cu o zi de către Curtea Constiuțională. În acest context procesul de revizuire al Codurilor penale va trebui reluat.