0 comments

Marius Manole: Am decis să înapoiez Ordinul „Meritul Cultural” cu care am fost decorat în 2016 la Cotroceni / Președintele Iohannis pentru mine este un trădător

by on 21 noiembrie 2021
 

​Actorul Marius Manole anunță duminică, într-o postare pe Facebook, că a decis să înapoieze decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, distincție ce i-a fost conferită în 2016, la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis, în semn de protest față de acțiunile șefului statului din ultima perioadă.

„Am decis să înapoiez decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, cu care am fost decorat în 2016 la Palatul Cotroceni, din partea Președintelui României. L-am votat pe președinte și țin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârșit PSD-ul nu mai putea face rău acestei tări. Urma să avem un președinte care ține cu țara. Ghinion. Nu l-am avut”, scrie Marius Manole în postarea pe Facebook.

„Am stat în Piața Victoriei în frig, în ploaie pentru a apăra justiția și democrația. Când a plecat Dragnea iarăși am crezut că am învins. Ghinion, propriul nostru președinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat. Acum PSD intră în Guvern pe ușa din față, pe covorul roșu. De asemenea, VREA SĂ PREIA ȘI ȘEFIA COMISIEI JURIDICE DIN CAMERA DEPUTAȚILOR, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea & Iordache, de această dată chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea președintelui Iohannis. Halucinant, nu?”, continuă el.

Actorul mai notează că nu ar fi „crezut că într-o zi va trebui să protestez din nou, chiar dacă datele sunt acum altele” și că „președintele României pentru mine este un trădător”.

„Returnez, așadar, decorația primită, mâine la ora 10:00, la Palatul Cotroceni. Sunt mândru de realizările mele și publicul nu poate fi mințit cu decorații venite din partea celor care nu iubesc țara. Oricum în ultimii ani Cultura nu a reprezentat o prioritate pentru administrația țării”, a conchis Marius Manole.

Cunoscutul actor a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler categoria D – „Arta spectacolului” în 2016.