0 comments

Mark Zuckerberg vrea pentru locuinţa sa un sistem de inteligenţă artificială precum cel din Iron Man – RomaniaTV.net

by on 21 mai 2020
 

Publicat: Luni, 04 Ianuarie 2016 20:46 //
Actualizat: Luni, 04 Ianuarie 2016 20:46

// Sursa: romaniatv.net


Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg vrea ca locuința sa să fie administrată de un sistem de inteligență artificială similar celui folosit de Tony Stark în seria de filme “Iron Man”, a anunțat fondatorul rețelei de socializare pe pagina sa de Facebook.

“Fiecare provocare are o temă, iar tema acestui an este invenția”, a scris Zuckerberg pe Facebook, anunțând că vrea sa proiecteze un sistem care să-i gestioneze simplu casa, similar sistemului Jarvis din “Iron Man”, potrivit Agerpres.

În seria de filme produsă de studiourile Marvel, sistemul, care este practic mâna dreaptă a eroului, multimiliardarul Tony Stark, interpretat de Robert Downey Jr, este denumit ‘Just A Rather Very Intelligent System’ sau pe scurt Jarvis.

“Voi începe prin explorarea tehnologiei deja existente, apoi voi începe să învăț sistemul cum să-mi înțeleagă vocea pentru a controla tot ce este în casă — sistemul muzical, luminile, temperatura și așa mai departe”, a scris Zuckerberg pe Facebook. “O voi învăța să permită accesul prietenilor mei în casă numai uitându-se la fețele lor când vor suna la ușă. Voi învăța tehnologia să mă anunțe dacă se petrece ceva anume în camera fetiței Max atunci când nu sunt eu cu ea. În ce privește partea profesională, mă va ajuta să vizualizez informațiile în dispozitivul digital VR ca să construiesc servicii mai bune și să conduc mai eficient organizațiile mele”, a anunțat Mark Zuckerberg.

În film, vocea sistemului este asigurată de actorul englez Paul Bettany, însă Zuckerberg nu a menționat cine ar putea fi personalitatea aleasă să împrumute vocea sistemului său de inteligență artificială. Fondatorul Facebook intenționează să se ocupe personal de dezvoltarea proiectului.

CITEŞTE ŞI: Fetiţa lui Mark Zuckerberg are deja milioane de fani pe Facebook FOTO

Citeste stirea completa