0 comments

Marvo KG914G – Tastatura compacta, mecanica si iluminata la 200 de lei

by on 19 iulie 2018
 

Unele dintre cele mai importante criterii in achizitia unei tastaturi de gaming sunt forma si dimensiunile acesteia, mai ales pentru cei care nu au un spatiu foarte generos pe birou, dar isi doresc o tastatura de gaming mecanica. Nu toate tastaturile de gaming sunt facute dupa acelasi calapod, iar preferintele gamerilor sunt extrem de sofisticate. Cu sau fara palmrest. Cu sau fara butoane numerice. Cu sau fara butoane media. Lista este extrem de lunga si extrem de anevoios de parcurs.

Marvo KG914G  este o tastatura mecanica, simpla, care nu ocupa mult spatiu, are iluminare RGB si costa in jur de 200 LEI. Dar pana la urma, de ce ai cumpara o tastatura cu un aspect clasic, compact, in contextul in care piata ofera atat de multe modele traznite? Unul dintre motivele pe care producatorul le ofera, este eficienta standardului compact in spatiile mici.

Marvo KG914G

Experienta de utilizare este cat se poate de fluida. Spatierea dintre taste este clasica, layout-ul, cu toate ca vine cu un enter slim, este unul traditional, Marvo incercand pe cat de mult sa emuleze look-ul tastaturilor IBM vechi, dar reusind sa imbine si un design minimalist foarte interesant.

Marvo KG914G are un sasiu de plastic, pe care sprijina switch-urile mecanice Outemu Red. Nu exista acel click statisfacator, Marvo alegand switch-uri silentioase, dar unele persoane sunt deranjate de acel click, asadar este o tastatura numai buna de utilizat si la birou sau noaptea acasa, cand toata lumea doarme si tu… te joci.

Marvo KG914G

Ceea ce ne-a mai placut a fost si branding-ul discret, minimalist, sigla companiei fiind amplasata pe butonul space. Tastatura este evident una de buget, dar daca este sa punem in balanta pretul cu ceea ce ofera tastatura Marvo KG914G nu este un „deal” deloc rau.

Ba chiar unul bun, avand in vedere ca Marvo promite zero ghosting si taste RGB iluminate individual, ceea ce face customizarea, gaming-ul si utilizarea extrem de interesante. Ba mai mult, este o experienta personalizabila, putand sa iti iluminezi cum doresti fiecare tasta in parte.

Un plus destul de interesant, pentru editorii de imagine spre exemplu, care pot asocia o functie cu o culoare.