0 comments

Marvo Scorpion G954 – Un mouse de gaming usor, iluminat si bun pentru mai multe genuri de joc

by on 22 septembrie 2018
 
  • Marvo este un brand apreciat in Romania pentru preturile accesibile ale perifericelor de gaming, dar au in portofoliu si produse premium, evident ceva mai scumpe.

  • Marvo Scorpion G954 este un mouse cu un pret in jurul sumei de 130LEI si se incadreaza in gama de mijloc a producatorului. Mouse-ul este aspectuos si suficient de bine construit, in plus este iluminat RGB. Evident, daca are RGB nu inseamna automat ca este si un mouse bun, dar el functioneaza corect si este ergonomic in timpul utilizarii, mai ales in timpul unor sesiuni lungi de gaming.
  • Designul este unul clasic, cu sase butoane programabile, dintre care doua sunt cu functii speciale. Butoanele cu functiile speciale se regasesc sub mouse, iar din acestea putem controla rapid sensibilitatea DPI si iluminarea RGB. Am fi putut avea un buton de schimbare rapida a DPI-ului in partea superioara, sub scroll, dar acesta probabil ca ar fi intrerupt linia de lumina RGB, stricand astfel designul.
  • Carcasa este una simpla, adecvata pentru orice fel de grip. G954 are dimensiuni medii si poate fi utilizat cu lejeritate de catre cei care au si palme ceva mai mari, dar podul palmei nu va sta chiar pe mouse, fiind mai degraba nevoiti sa abordati o prindere de tip claw.
  • Layout-ul butoanelor face din Marvo Scorpion G954 un mouse usor de utilizat, avand acces rapid la butoanele de inainte si inapoi, iar intre ele avem un buton programabil. Butonul programabil poate fi setat sa scada sensibilitatea DPI pentru perioada cat este apasat, astfel, cand utilizati o arma cu luneta in jocuri precum CS:GO, precizia va fi cu mult imbunatatita.  Acesta este gandit pentru cei care doresc sa il utilizeze si pentru eSports, el fiind un mouse usor. Ne-ar placea o iteratie care ofera posibilitatea ajustarii greutatii dupa bunul plac. Experienta de utilizare a fost una cat se poate de placuta. Forma mouse-ului nu prea futurista a asigurat destul de mult confort si o viteza de reactie buna din partea senzorului. Nu am apasat din greseala butoane si nici nu ne-a obosit mana.

  • Am testat Marvo Scorpion G954 in cateva jocuri, precum PUBG si CS:GO. Acesta se descurca bine datorita senzorului Pixart PMW3325, care are un DPI de la 100 pana la 10000 si 1000Hz polling rate.  G954 nu este un mouse dedicat doar pentru jocuri de tip FPS, acesta fiind excelent si pentru MOBA, RTS si altele. Ne-a mai placut laMarvo Scorpion G954 ca are distanta de lift-off mica. Iluminarea RGB poate fi controlata cu ajutorul unui soft, din care putem programa si cele sapte butoane. Cablul are o lungime de 1.8m, asadar este suficient de lung, iar la exterior este protejat de material textil