Campanie electorală Un deputat USR Cluj acuză "huliganismul fanilor" lui Emil Boc: "Pedofililor, sataniștilor!" -VIDEO
 
 
 
Huawei Watch GT 2 Pro îşi dezvăluie designul şi dotările, ar putea sosi pe 10 septembrie - Mobilissimo.ro
 
0 comments

MediaTek solicită permisiunea Guvernului Statelor Unite ale Americii să continue furnizarea de procesoare către Huawei şi după data de 15 septembrie – Gadget.ro

by on 30 august 2020
 

Hardware

Se pare că Huawei va avea mari probleme în 2021 în ceea ce priveşte furnizorii de procesoare mobile. Ştim deja că TSMC va înceta colaborarea cu Huawei din 15 septembrie când expiră perioada de graţie acordată de guvernul american, iar despre Qualcomm nu este cazul să mai vorbim.

Până acum ştiam că Huawei se va baza de anul viitor pe MediaTek şi SMIC. Dacă SMIC este mult în urmă cu tehnologia (abia sunt capabili să producă procesoare pe proces de fabricaţie de 14 nm), MediaTek părea a fi soluţia cea mai bună pe termen scurt. Se pare totuşi că şi MediaTek foloseşte ceva tehnologie americană în procesul de fabricare al chipurilor, altfel nu îmi explic de ce a solicitat permisiunea Guvernului Statelor Unite ale Americii să continue furnizarea de procesare către Huawei şi după data de 15 septembrie.

Dacă răspunsul americanilor va fi negativ (cel mai probabil), sunt şanse (nu ştim sigur cât de vitală este tehnologia americană în linia de producţie) ca Huawei să rămână şi fără partenerul MediaTek.

Din sursele actuale ştim că Huawei şi-a făcut un stoc de procesoare suficient pentru aproximativ jumătate de an, însă ce se va întâmpla după dacă compania chineză rămâne doar cu SMIC drept partener ? O întrebare care va rămâne ceva timp fără răspuns.

Sursa: reuters.com

Citeste stirea completa

Social Media
CONNECT
Power By Agregat.ro