0 comments

Medicul Streinu Cercel, locul 2 pe lista PSD pentru Senat, după Gabriela Firea – surse

by on 16 octombrie 2020
 

Managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu Cercel, va figura pe locul al doilea pe lista PSD pentru Senat, după Gabriela Firea, au declarat surse din partid pentru HotNewsro. Reamintim că lista PSD la Camera Deputaților va fi deschisă de medicul Alexandru Rafila.

Lista PSD pentru Senat la alagerile parlamentare va fi deschisă de primarul încă în exercițiu al Capitalei Gabriela Firea, iar pe locul al doilea se va afla medicul Adrian Streinu Cercel, conform unor surse din partid.

Aceleași surse au declarat pentru HotNews.ro că pe locul al treilea se va afla fostul primar al sectorului 6 Gabriel Mutu, iar pe poziția a patra ar urma să fie senatorul Daniel Zamfir sau avocatul Gheorghe Piperea. PSD mizează pe 4 locuri eligibile la Senat.


În 23 aprilie, doctorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcția de președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19, după ce în presă a apărut un plan propus de el care prevedea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice.


Medicul a reacţionat atunci printr-o scrisoare deschisă în urma demiterii sale și a acuzat că modul în care s-a discutat despre documentul său este exemplu clar de fake news.